Omgaan met niet meer beter worden

Als u alleenstaand bent

Opslaan

Bent u alleenstaand? Dan bent u voor zorg en ondersteuning op uw omgeving aangewezen. Probeer daarom een groep mensen om u heen te verzamelen die u met allerlei dingen kunnen helpen. Dat kan gaan om vervoer naar het ziekenhuis, maar ook om boodschappen of gewoon iemand om mee te praten. 

Heeft u veel vrienden en familie? Dan vormt zo’n groep zich misschien vanzelf. Heeft u weinig contacten of wonen uw familieleden ver weg? Dan zijn er misschien wel mensen die bereid zijn om u te helpen, bijvoorbeeld mensen bij u in de buurt. Zij aarzelen misschien wel om het initiatief te nemen. Geef het daarom zelf aan, als u hulp nodig heeft. 

In veel gemeenten zijn er ook vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen, bijvoorbeeld de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Ook kunt u soms via een thuiszorgorganisatie een maatje of buddy toegewezen krijgen. 

Mogelijkheden bij u in de buurt kunt u vinden via de website ongeneeslijk.nl of de Verwijsgids Kanker. U kunt ook uw huisarts of verpleegkundige vragen wat er bij u in de buurt mogelijk is. 

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: januari 2016

Dit artikel is geschreven door kanker.nl.