Over ons

Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: (ex-)patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken en eventueel ook deelnemer worden. Inmiddels telt kanker.nl ruim 1 miljoen bezoeken per maand, 30.000 deelnemers en zo'n 1.500 bloggers. 

Het platform kanker.nl

Op kanker.nl is betrouwbare informatie te vinden: over kanker, de gevolgen van de ziekte en andere dingen waar mensen met kanker mee te maken kunnen krijgen. Op het platform kunnen mensen ook deelnemer worden en hun ervaringen delen met anderen. Daarnaast biedt kanker.nl hulp & ondersteuning: bijvoorbeeld door direct contact met professionals via de telefoon, e-mail of de chat en tools om zelf aan de slag te gaan. 

Deze combinatie van diensten helpt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren. Bekijk onze productkaart voor een overzicht van het aanbod van kanker.nl.

In de wereld van kanker wijzen wij je de weg

De organisaties achter kanker.nl

Het platform kanker.nl bestaat sinds juni 2013. Het is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). 

Sinds 2016 beheert en ontwikkelt de onafhankelijke Stichting kanker.nl het platform in nauwe samenwerking met de initiatiefnemers. Zo wordt het platform gefinancierd door KWF Kankerbestrijding, deelt IKNL haar patiëntgerichte tools, kennis en informatie op kanker.nl en werken we in de informatievoorziening samen met de NFK en (kanker)patiëntenorganisaties. 

Kanker.nl zou ook niet kunnen bestaan en doorgroeien zonder de bijdrage van tal van anderen. Zoals deelnemers, vrijwilligers en experts. Lees meer over onze partners.

Het team van kanker.nl

Dagelijks zet een gepassioneerd team van ca. 25 mensen zich in om kanker.nl mogelijk te maken. Lees meer over ons team

De salarissen van de directeur en medewerkers van Stichting kanker.nl zijn marktconform en gebaseerd op de adviesstructuur voor salarisschalen van Goede Doelen Nederland.

De Raad van Toezicht van kanker.nl

De leden van de Raad van Toezicht worden benoemd voor een termijn van 3 jaar. Ze kunnen eenmaal herbenoemd worden. Voor hun werkzaamheden ontvangen de leden geen vergoeding.

De taken van de Raad van Toezicht van kanker.nl:

  • Toezien op de realisatie van de doelstellingen van de Stichting
  • Adviseren van en toezien op de werkzaamheden van de directie
  • Goedkeuren van het beleidsplan, de begroting, het jaarverslag, de jaarrekening en andere belangrijke investeringen.

Ambassadeurs van kanker.nl

Onze ambassadeurs zijn het gezicht van kanker.nl en haar gebruikers. Hun foto’s kom je tegen op diverse plekken op de website. Met de foto’s en verhalen van onze ambassadeurs hopen we andere patiënten en naasten te inspireren. Lees meer over onze ambassadeurs.

Vrijwilligers bij kanker.nl

Er zijn ongeveer 50 vrijwilligers verbonden aan het platform. Zij modereren de gespreksgroepen op kanker.nl.

Tips voor kanker.nl? 

Het platform wordt steeds beter en rijker door de bijdragen van onze bezoekers. Zie je iets wat niet klopt? Of heb je een suggestie hoe iets beter kan? Laat het ons weten via info@kanker.nl. We gebruiken je feedback graag om ons platform te verbeteren. 

Meer informatie over kanker.nl vind je in het jaarverslag: