Over ons

Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, (ex)patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken en eventueel ook deelnemer worden. Inmiddels telt kanker.nl elk maand ruim 450.000 unieke bezoekers, 30.000 deelnemers en zo'n 1.100 bloggers. 

Het platform kanker.nl

Op kanker.nl is betrouwbare informatie te vinden: over kanker, de gevolgen van de ziekte en andere dingen waar mensen met kanker mee te maken kunnen krijgen. Op het platform kunnen mensen ook deelnemer worden en hun ervaringen delen met anderen. Daarnaast biedt kanker.nl hulp & ondersteuning: bijvoorbeeld door direct contact met professionals via de telefoon, e-mail of de chat en tools om zelf aan de slag te gaan. 

Deze combinatie van diensten helpt (ex)kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en goed afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren. 

De organisaties achter kanker.nl

Het platform kanker.nl bestaat sinds juni 2013. Het is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). 

Sinds 2016 beheert en ontwikkelt de onafhankelijke Stichting kanker.nl het platform in nauwe samenwerking met de initiatiefnemers. Zo wordt het platform gefinancierd door KWF Kankerbestrijding, deelt IKNL haar patiëntgerichte tools, kennis en informatie op kanker.nl en werken we in de informatievoorziening samen met de NFK en (kanker)patiëntenorganisaties. 

Kanker.nl zou ook niet kunnen bestaan en doorgroeien zonder de bijdrage van tal van anderen. Zoals deelnemers, vrijwilligers en experts. Lees meer over onze partners.

Het team van kanker.nl

Dagelijks zet een gepassioneerd team van 20 mensen zich in om kanker.nl mogelijk te maken. Lees meer over ons team

Tips voor kanker.nl? 

Het platform wordt steeds beter en rijker door de bijdragen van onze bezoekers. Zie je iets wat niet klopt? Of heb je een suggestie hoe iets beter kan? Laat het ons weten via info@kanker.nl. We gebruiken je feedback graag om ons platform te verbeteren. 

Meer informatie over kanker.nl vind je in het jaarverslag: