Stel je vraag aan een professional

Welke vragen kun je stellen?
 

In meerdere gespreksgroepen zijn professionals aan wie je (anoniem) een vraag kunt stellen. Een persoonlijke vraag of een vraag over iets wat je op kanker.nl gelezen hebt. Ze kunnen je soms net dat beetje extra bevestiging geven dat je nodig hebt. Of je helpen met het formuleren van vragen die je aan je eigen arts kunt stellen. 

Specialisten op kanker.nl (onder andere):
 

Huidkanker en melanoom:
 

Antoni van Leeuwenhoek Huid- en Melanoom Centrum

Multidisciplinair team Antoni van Leeuwenhoek Huid- en Melanoom Centrum

Een multidisciplinair team op het gebied van huidkanker staat voor je klaar om jouw vragen over huidkanker te beantwoorden.

Stel je vraag

 

Begeleiden van kinderen:
 

Anja, Carine, Eline, Nel en Mecheline

Anja van Onna, Carine Kappeyne van de Coppello en Eline Aukema, psychologen van het Ingeborg Douwes Centrum,  Nel Kleverlaan, ontwikkelingspsycholoog en Mecheline van der Linden, klinisch psycholoog/psychotherapeut in het UMC te Amsterdam

Heb je vragen over het begeleiden van kinderen nadat een van de ouders de diagnose kanker heeft gekregen?

De psychologen staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over hoe je kinderen kan begeleiden als er kanker in het gezin is.

Stel je vraag

 

Borstkanker: 
 

Mammacareteam

Joke Ligthart en Patricia Stoppelenburg van het Mammateam Sint Franciscus Gasthuis

Joke Ligthart is Physician Assistant op de locatie Vlietland en Patricia Stoppelenburg is Coördinerend mamma care verpleegkundige op de locatie Sint Franciscus Gasthuis.

NB: het is helaas niet meer mogelijk om nieuwe vragen te stellen. Wel kun je de oude vragen en antwoorden nog lezen.

Lees de vragen en antwoorden

 

Voeding:
 

Team Voedingenkankerinfo,nk

Voedingenkankerinfo.nl

Heb je vragen over voeding en kanker? Ons team van diëtisten en wetenschappers beantwoordt al jouw vragen. De antwoorden worden gegeven op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur uit de voedingswetenschap en de professionele kennis en ervaring van oncologie diëtisten. Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. 

Stel je vraag

 

Gynaecologische kanker:
 

Cor de Kroon

Dr. Cor de Kroon van het Leids Universitair Medisch Centrum

"Elke dag zie ik in mijn spreekkamer, maar ook op social media, patiënten en naasten met een enorme behoefte aan informatie. Ze willen horen of ze echt op de goede weg zijn, of bevestigd krijgen dat het advies van hun behandelaar inderdaad het beste is. Daar lever ik graag mijn kleine bijdrage aan. Eventueel kan ik mijn collega gynaecoloog-oncologen, radiotherapeuten, medisch oncologen, pathologen, radiologen en klinisch genetici van het Female Cancer Center van het LUMC daarbij om hulp vragen."

Stel je vraag

 

Slokdarm- en maagkanker:
 

Richard van Hillebersberg en Jelle Ruurda

Prof. dr. R. van Hillegersberg van het Universitair Medisch Centrum Utrecht

Vragen over slokdarm- en maagkanker kun je stellen aan het team van Prof. dr. R. van Hillegersberg.

Stel je vraag

 

Psycho-sociale problematiek:
 

Matthijs de Wit

Psycholoog drs. Matthijs de Wit

"Op kanker.nl kan ik als psycholoog vragen op het gebied van psychosociale zorg beantwoorden, en helpen bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen." 

Stel je vraag

 

Stervensbegeleiding:
 

Etje Verhagen

Etje Verhagen, psycholoog en geestelijk verzorger

Hoe ga je om met je angst voor de dood? Etje Verhagen is onder andere gespecialiseerd in stervensbegeleiding.
"De grootste angst richt zich vaak op de allerlaatste fase: angst voor pijn, benauwdheid, het moment van afscheid nemen."  

Stel je vraag

 

Erfelijkheid:
 

Leonie de Gruiter

Leonie de Gruiter, Medisch redacteur / publieksvoorlichter Erfocentrum

"Als kanker vaker voorkomt in je familie kan dat reuze beangstigend zijn. Het is goed om je vragen te stellen en er met iemand over te praten. Dat kan onterechte angst wegnemen. Ook kan het een stap zijn om verder onderzoek te laten doen."

Stel je vraag

 

Hyperbare zuurstoftherapie:
 

Dr. Jurgo Lugthart

Dr. Jorgo Lugthart 

Jorgo Lugthart is behandelend arts bij het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde in Rotterdam. Hyperbare zuurstoftherapie is niet nieuw, maar toch nog bij heel veel mensen onbekend of onjuist bekend. Je kunt drs. Lugthart alles vragen wat je erover wilt weten.

Stel je vraag

 

Blaaskanker:
 

Dr. Mirjam Schotman

Dr. Mirjam Schotman

Binnen haar vak urologie heeft dokter Schotman bijzondere aandacht voor de begeleiding en de (chirurgische) behandeling van patiënten met blaaskanker. Ze wil altijd het beste voor haar patiënten bereiken. "Ik ben een dokter die oog heeft voor de ziekte én de zieke. Het is belangrijk dat een patiënt zich gezien voelt."

Stel je vraag

 

Pijn bij kanker:
 

RDDG

Pijncentrum Reinier de Graaf Gasthuis.

Stel je vraag over pijn bij kanker aan het team verpleegkundigen van het Pijncentrum van het Reinier de Graaf Gasthuis.

Stel je vraag

 

Kankeronderzoek:
 

IKNL

Kim Hoeijmakers en Trudy Kolman, IKNL

Op kanker.nl zijn wij beschikbaar voor vragen over deelname aan wetenschappelijk onderzoek bij kanker (trials). Wij werken beiden als adviseur patiëntgerichte communicatie bij Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Stel je vraag

 

Darmkanker:
 

Prof. Dr. Miriam Koopman

Prof. dr. Miriam Koopman van het Universitair Medisch Centrum Utrecht

“Gedegen informatie is belangrijk voor de patiënt in het behandelproces. Gelukkig biedt kanker.nl begrijpelijke informatie die medisch is getoetst. Het kan lastig zijn om te bepalen wat voor jou van belang is. Om je nog beter te informeren en op weg te helpen, beantwoord ik op kanker.nl graag vragen over darmkanker gaan. Want een goed geïnformeerde patiënt heeft minder spijt van een behandeling.”
  
Stel je vraag

 

Bijnierkanker:
 

Prof. Dr. Harm Haak

Prof. dr. Harm Haak, MMC (Veldhoven)

“Ik krijg vaak vragen van patiënten. Het is een goed initiatief om dit ook via kanker.nl te laten lopen, zodat de informatie breder gedeeld wordt.” 

Stel je vraag