Stel je vraag aan een professional

Welke vragen kun je stellen?

In meerdere gespreksgroepen zijn professionals aan wie je (anoniem) een vraag kunt stellen. Een persoonlijke vraag of een vraag over iets wat je op kanker.nl gelezen hebt. Ze kunnen je soms net dat beetje extra bevestiging geven dat je nodig hebt. Of je helpen met het formuleren van vragen die je aan je eigen arts kunt stellen. 

Specialisten op kanker.nl (onder andere):

 

Antoni van Leeuwenhoek Huid- en Melanoom Centrum

Multidisciplinair team AVL huid- en melanoomcentrum

Antoni van Leeuwenhoek Huid- en Melanoom Centrum

Een multidisciplinair team op het gebied van huidkanker staat voor je klaar om uw vragen over huidkanker te beantwoorden.

Stel je vraag
 

 

 

 

 

Joke Ligthart en Patricia Stoppelenburg van het mammateam Sint Franciscus GasthuisSint Franciscus Gasthuis

Borstkanker: mammateam Sint Franciscus Gasthuis

Joke Ligthart is Physician Assistant op de locatie Vlietland en Patricia Stoppelenburg is Coördinerend mamma care verpleegkundige op de locatie Sint Franciscus Gasthuis.

Stel je vraag

Jeanne Vogel

 

Voeding: Jeanne Vogel, oncologie-diëtistJeanne Vogel

"Ik ben oncologie-diëtist. In ruim 40 jaar heb ik veel ervaring opgedaan bij de behandeling met radiotherapie en chemotherapie. Van patiënten, collega's en wetenschappers heb ik veel geleerd over voeding bij kanker. Samen met hen heb ik kennis en ervaring uitgewisseld en vastgelegd. In boeken en brochures en op betrouwbare sites is inmiddels veel te vinden over voeding bij en na kanker."

Stel je vraag

Dr. Cor de Kroon

 

Gynaecologische kanker: Dr. Cor de Kroon van het Leids Universitair Medisch CentrumCor de Kroon

"Elke dag zie ik in mijn spreekkamer, maar ook op social media, patiënten en naasten met een enorme behoefte aan informatie. Ze willen horen of ze echt op de goede weg zijn, of bevestigd krijgen dat het advies van hun behandelaar inderdaad het beste is. Daar lever ik graag mijn kleine bijdrage aan. Eventueel kan ik mijn collega gynaecoloog-oncologen, radiotherapeuten, medisch oncologen, pathologen, radiologen en klinisch genetici van het Female Cancer Center van het LUMC daarbij om hulp vragen."

Stel je vraag

 

 

Prof. dr.  R. van HillegersbergRichard van Hillebersberg en Jelle Ruurda

Slokdarm- en maagkanker: Prof. dr.  R. van Hillegersberg van het Universitair Medisch Centrum Utrecht

Vragen over slokdarm- en maagkanker kun je stellen aan het team van Prof. dr. R. van Hillegersberg.

Stel je vraag

 

 

Psycholoog Matthijs de WitMatthijs de Wit

Psycho-sociale problematiek: Drs. Matthijs de Wit

"Op kanker.nl kan ik als psycholoog vragen op het gebied van psychosociale zorg beantwoorden, en helpen bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen." 

Stel je vraag
 

Etje Verhagen

 

Stervensbegeleiding: Etje Verhagen, psycholoog en geestelijk verzorgerEtje Verhagen

Hoe ga je om met je angst voor de dood? Etje Verhagen is onder andere gespecialiseerd in stervensbegeleiding. "De grootste angst richt zich vaak op de allerlaatste fase: angst voor pijn, benauwdheid, het moment van afscheid nemen."  

Stel je vraag

Petra Haak-Bloem

 

Erfelijkheid: Petra Haak-Bloem, Petra Haak - Bloem Informatiespecialist Erfocentrum

"Als kanker vaker voorkomt in je familie kan dat reuze beangstigend zijn. Het is goed om je vragen te stellen en er met iemand over te praten. Dat kan onterechte angst wegnemen. Ook kan het een stap zijn om verder onderzoek te laten doen."

Stel je vraag

Dr. Jorgo Lugthart

 

Hyperbare zuurstoftherapie: Dr. Jorgo Lugthart Dr. Jurgo Lugthart

Jorgo Lugthart is behandelend arts bij het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde in Rotterdam. Hyperbare zuurstoftherapie is niet nieuw, maar toch nog bij heel veel mensen onbekend of onjuist bekend. Je kunt drs. Lugthart alles vragen wat je erover wilt weten.

Stel je vraag

Dr. Mirjam Schotman

 

Blaaskanker: Dr. Mirjam SchotmanDr. Mirjam Schotman

Binnen haar vak urologie heeft dokter Schotman bijzondere aandacht voor de begeleiding en de (chirurgische) behandeling van patiënten met blaaskanker. Ze wil altijd het beste voor haar patiënten bereiken. "Ik ben een dokter die oog heeft voor de ziekte én de zieke. Het is belangrijk dat een patiënt zich gezien voelt."

Stel je vraag

Pijndeskundigen van het Reinier de Graaf Gasthuis

 

Pijn bij kankerPijndeskundigen van het Reinier de Graaf Gasthuis

Stel je vraag over pijn bij kanker aan het team verpleegkundigen van het Pijncentrum van het Reinier de Graaf Gasthuis.

Stel je vraag

 

Kim Hoeijmakers en Trudy KolmanKim Hoeijmakers en Trudy Kolman

Kankeronderzoek: Kim Hoeijmakers en Trudy Kolman, IKNL

Op kanker.nl zijn wij beschikbaar voor vragen over deelname aan wetenschappelijk onderzoek bij kanker (trials). Wij werken beiden als adviseur patiëntgerichte communicatie bij Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Stel je vraag
 

 

Prof. dr. Miriam KoopmanProf. Dr. Miriam Koopman

Darmkanker: Prof. dr. Miriam Koopman van het Universitair Medisch Centrum Utrecht

“Gedegen informatie is belangrijk voor de patiënt in het behandelproces. Gelukkig biedt kanker.nl begrijpelijke informatie die medisch is getoetst. Het kan lastig zijn om te bepalen wat voor jou van belang is. Om je nog beter te informeren en op weg te helpen, beantwoord ik op kanker.nl graag vragen over darmkanker gaan. Want een goed geïnformeerde patiënt heeft minder spijt van een behandeling.”
  
Stel je vraag

 

Prof. dr. Harm HaakProf. Dr. Harm Haak

Bijnierkanker: Prof. dr. Harm Haak, MMC (Veldhoven)

“Ik krijg vaak vragen van patiënten. Het is een goed initiatief om dit ook via kanker.nl te laten lopen, zodat de informatie breder gedeeld wordt.” 

Stel je vraag