Edith Schoots is oncologie- en oedeemfysiotherapeut bij OOFU (Oedeem- en OncologieFysiotherapie Utrecht) in Utrecht en bij het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven. “Ik werk in een team van 8 gespecialiseerde fysiotherapeuten. We inspireren elkaar, maar laten ons ook zeker inspireren door onze patiënten. Elke patiënt heeft weer zijn eigen verhaal, en brengt zijn eigen heden en verleden met zich mee. Die ervaring nemen we weer mee en gebruiken we in onze dagelijkse zorg.”

Dr. Marije van der Lee werkt sinds 2007 bij het Helen Dowling Instituut (HDI) als GZ-psycholoog en hoofd Wetenschappelijk Onderzoek. Marije is onderzoeker én behandelaar, en heeft veel kennis en ervaring opgedaan over vermoeidheid bij en na kanker. Zo ontwikkelde ze samen met het onderzoeksteam in 2009 de online therapie Minder Moe bij Kanker, gericht op ernstige vermoeidheidsklachten na de behandelingen. Nog steeds is vermoeidheid een belangrijk thema voor onderzoek bij het HDI. Het is immers een veelvoorkomende klacht voor patiënten, soms tot jaren na de behandelingen. 

Edith en Marije beantwoorden graag je vragen over vermoeidheid en over omgaan met beperkte energie. Edith kan je praktische tips geven over bewegen als je erg vermoeid bent. Bij Marije kun je terecht met vragen als: Waarom ben ik zo moe? Hoe kan ik mijn energie beter verdelen over de dag en week? En hoe geef ik mijn grenzen aan bij mijn omgeving?

 

Zoek in de vragen

Reeds gestelde vragen