Over ons

Kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Deze drie grote organisaties op het gebied van kanker hebben in 2012 hun krachten gebundeld om één platform te bieden waar mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten betrouwbare medische en gezondheidsinformatie kunnen vinden en ervaringskennis over kanker kunnen uitwisselen. Lees meer over onze missie en visie.

Snelle groei

In juni 2013 is kanker.nl live gegaan. Op dit moment (februari 2017) hebben we ongeveer 400.000 unieke bezoekers. Verder hebben we 4000 ingelogde deelnemers per maand, waarvan er 1400 iets posten op kanker.nl.

Van project naar stichting

In 2015 hebben de drie initiatiefnemers geconcludeerd dat kanker.nl zo ver ontwikkeld is, dat zij beter als zelfstandige stichting verder kan gaan. Dit biedt ruimte om samenwerkingsverbanden met andere, betrouwbare organisaties aan te gaan om nog beter in de behoeften van mensen met kanker en hun naasten te voorzien. De privacy van de deelnemers op kanker.nl blijft onverminderd gewaarborgd; zij kunnen nog steeds in een vertrouwde en veilige omgeving kennis delen en ervaringen uitwisselen. Lees meer over onze privacyregeling.

Samenwerkingen

Uitgangspunt bij het samenwerken met andere partijen is het behoud van onafhankelijkheid en integriteit. Dit betekent dat Stichting kanker.nl:
  • geen reclame maakt voor producten en diensten van commerciële organisaties 
  • geen geld aanneemt van farmaceutische bedrijven en geen informatie ontsluit van farmaceutische bedrijven, zoals websites, folders en brochures.
  • alleen samenwerkt met partners die een goede reputatie hebben en betrouwbare producten en diensten leveren

Financieringsbron

Stichting kanker.nl heeft nagenoeg geen eigen inkomsten en wordt vooralsnog uitsluitend gefinancierd door KWF Kankerbestrijding. Financiering door een andere organisatie dan KWF Kankerbestrijding is alleen mogelijk als voldaan wordt aan bovengenoemde
uitgangspunten.

Jaarverslag 2016

Wilt u meer achtergrond weten over onze activiteiten, leest u dan het Jaarverslag van Stichting kanker.nl 2016