Als genezen niet meer mogelijk is

Opslaan

Je kunt te horen krijgen dat je niet meer beter wordt. Dat kan direct bij de diagnose zijn, kort daarna of na (jarenlange) behandeling. Het verwerken van zo'n schokkend bericht gaat vaak bij stukjes en beetjes. Lees wat je misschien kan helpen om door de eerste periode heen te komen.

Palliatieve fase

Als je niet meer kunt genezen, begint de palliatieve fase. Deze fase van je ziekte kan kort of lang duren: van dagen tot enkele maanden of jaren.

Lees de blog van Tom

Palliatieve zorg

In de palliatieve fase kun je palliatieve zorg krijgen. Hierbij is veel aandacht voor kwaliteit van leven en voor een goede afronding van het leven. Ook je naasten kunnen van deze zorg gebruik maken. 

Soms zijn er nog een of meer palliatieve behandelingen mogelijk. Je kunt die krijgen om de ziekte te remmen, maar ook om lichamelijke klachten, zoals pijn en andere ongemakken, te verminderen.

Mogelijkheden palliatieve zorg

Als je kanker hebt en te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, kan dat heftige emoties oproepen. Vaak heb je ook vragen. Het is goed om te weten dat je hulp kunt krijgen en dat je daar om mag vragen. In deze animatie legt NFK uit wat je mogelijkheden zijn.

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: december 2018

Dit artikel is geschreven door kanker.nl.