Complementaire zorg kan helpen bij kanker. Het kan bijwerkingen en gevolgen van de behandeling verminderen, bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid. Het kan ook helpen om beter te ontspannen. Complementaire zorg is een aanvulling op de standaardzorg. De zorg kan helpen bij klachten en bij je herstel na kanker. Je kunt er niet door genezen. De zorg komt ook niet in de plaats van je behandeling in het ziekenhuis.

Integrative medicine combineert reguliere geneeskunde met veilige en effectieve complementaire behandelingen. Daarnaast is er aandacht voor leefstijl en het voorkomen van ziekte en klachten.

Heb je vragen over complementaire zorg  dan kun je die stellen aan dr. Art Vreugdenhil, internist-oncoloog en integrative medicine expert in het Máxima Medisch Centrum, Inès von Rosenstiel, medisch specialist en integrative medicine expert en Monica Perebolte, oncologieverpleegkundige en verpleegkundig consulent integrative medicine. Inès en Monica zijn beiden werkzaam op het oncologisch centrum van ziekenhuis Rijnstate.

Zoek in de vragen

Reeds gestelde vragen