Met je vragen over nierkanker  kun je terecht bij onze professionals:

Harm van Melick, oncologisch uroloog in het St. Antonius ziekenhuis. Hij is gespecialiseerd in de diagnostiek en chirurgische behandelingen van nierkanker en is een van de initiatiefnemers van de Keuzehulp voor nierkanker. Hij vindt het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd worden over hun situatie en samen met hun zorgverlener voor de meest passende behandeling kiezen.

Paul Verhagen, uroloog in het Erasmus MC. Hij houdt zich bezig met verschillende soorten operaties bij nierkanker. Zoals een niersparende behandeling al dan niet robotgestuurd. Maar ook open operaties bij grotere tumoren.

Maureen Aarts,  medisch oncoloog in het Maastricht UMC. Zij behandelt patiënten met medicijnen waaronder immunotherapie. Zij vindt het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd worden over voor- en nadelen van de behandeling, effectiviteit en de bijwerkingen die van invloed zijn op de kwaliteit van leven. Zij helpt graag patiënten die nog aanvullende vragen hebben en voor een behandelkeuze staan.

Bert van Rixtel, verpleegkundig specialist in het UMC Utrecht. Hij ziet in de spreekkamer patiënten die een operatie ondergaan of behandeld worden met immunotherapie en doelgerichte therapie. Bert vindt het belangrijk dat ook de partner/naasten bij het gesprek betrokken worden.

Britt Suelmann, internist oncoloog in het UMC Utrecht. Haar aandachtsgebied is uro-genitale oncologie met speciale expertise voor niercelcarcinoom en blaascarcinoom.

Zoek in de vragen

Reeds gestelde vragen