Omgaan met niet meer beter worden

Welke wensen heb ik?

Opslaan

Weeg af wat u belangrijk vindt in uw leven. Dat kan helpen om de laatste fase van uw leven zo zinvol en prettig mogelijk door te brengen.

Wanneer u het moeilijk vindt om dit voor uzelf duidelijk te krijgen, kunt u hierover praten met uw hulpverlener

Wensenboekje 

Om erachter te komen of vast te leggen wat u belangrijk vindt in uw leven, kunt u een wensenboekje invullen. Zo kunt u uw gevoelens en gedachten ordenen. U kunt uw wensen ook in een schriftje noteren. Probeer uw wensen met uw naasten te bespreken, zodat zij op de hoogte zijn van wat u wilt.

Tip: Op de website Doodgewoon Bespreekbaar kunt u het notitieboekje 'Wensen voor mijn laatste levensfase' bestellen. Hierin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt in het leven. En welke keuzes u wilt en kunt maken om de laatste fase van uw leven te laten verlopen op de manier die het beste bij u past. 

Organisaties die kunnen helpen

Is er nog iets is wat u heel graag zou willen doen? Bijvoorbeeld nog eens naar uw geboorteplaats? Of bepaalde mensen zien?  Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen om uw laatste wensen te vervullen. In bijna elke regio in Nederland is een wensambulance actief.

Ook zijn er landelijke organisaties, bijvoorbeeld: 

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: november 2018

Dit artikel is geschreven door kanker.nl.