De diagnose borstkanker

De uitslag bij borstkanker

Opslaan

Na de eerste onderzoeken krijgt u de uitslag. Als het inderdaad om borstkanker gaat, breekt een intensieve en onzekere periode aan. Iedereen heeft zijn eigen manier om deze boodschap te verwerken en te delen met naasten.

Onzekere periode

Misschien is bij de uitslag al meer bekend over de soort borstkanker. Meestal zijn daar extra onderzoeken voor nodig. Dan wordt ook duidelijk welke behandeling het beste past bij uw situatie.

Er volgt nu dus een onzekere tijd. Het kan een paar weken duren voordat u helemaal weet waar u aan toe bent. In deze periode is goede steun vanuit uw thuisomgeving belangrijk.

In gesprek met de arts

De diagnose hoort u in een gesprek met de arts. Het is handig om iemand mee te nemen naar de afspraak: 2 horen meer dan 1.

De arts zal vertellen in welk stadium de ziekte is en welke behandelingen daarbij passen. Dat staat in het behandelplan.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk betrouwbare informatie over de behandeling in te winnen. Misschien weet u nog niet hoe de behandeling eruit gaat zien of hoe lang de behandeling gaat duren. Informatie kan u helpen bij het maken van keuzes.

Omgaan met onzekerheid bij kanker

In deze video vertelt Sanne over hoe zij omgaat met onzekerheid bij kanker.

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: december 2018

Dit artikel is geschreven door kanker.nl, KWF Kankerbestrijding.