Overzicht van medische termen bij borstkanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Bij borstkanker komt er veel op je af. Van de arts en de gespecialiseerd verpleegkundige krijg je informatie. Dat kan gaan over de onderzoeken, de diagnose en de behandelingen bij borstkanker. In het online zorgportaal van je ziekenhuis kun je meestal ook informatie vinden. Hierbij kun je medische termen tegenkomen. Die zijn vaak lastig te begrijpen.

Borstkanker-woordenboek

Op de volgende pagina’s vind je een woordenboek van medische termen bij borstkanker. Per term staat in begrijpelijke taal uitgelegd wat de betekenis is. Als er synoniemen zijn, staan die er ook bij. Met deze woordenlijst wil kanker.nl je helpen om de vaktermen van borstkanker zo goed mogelijk te begrijpen.

Bekijk de medische termen en uitleg van:

Kun je een medische term niet vinden? Probeer dan te zoeken met de zoekbalk bovenaan de pagina. Ook kun je het woordenboek downloaden met ctrl+F doorzoeken.

Gebruik woordenboek door zorgverleners en ziekenhuizen

Dit woordenboek is voor iedereen vrij te gebruiken. Dus ook voor zorgverleners en ziekenhuizen. Ook is het mogelijk om het woordenboek automatisch in het elektronisch patiëntendossier (EPD) te tonen. Heeft u als zorgverlener hier interesse in? Neem dan contact op met kanker.nl.

Feedback op het woordenboek

Heb je suggesties voor aanvullingen op het woordenboek? Laat het ons weten! Dan kan via het feedbackformulier onderaan deze pagina, of via dit gesprek over het woordenboek in de gespreksgroep borstkanker. Samen maken we het woordenboek zo compleet mogelijk.

Colofon

Met medewerking van:

Logo Maastricht UMC+

Behandelteam borstkanker, Maastricht UMC+

Logo BVN

Borstkankervereniging Nederland

Patiëntenorganisatie

Website

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: september 2020