Jong en kanker: werk

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Kanker en werk: een uitdagende combinatie. Of je nu in loondienst werkt, een eigen bedrijf hebt of werkzoekend bent. We helpen je op weg met informatie en tips over werk als je kanker hebt (gehad).

Deze pagina is gemaakt speciaal voor mensen met kanker onder de 40 jaar (AYA’s).


Lees op deze pagina over:

Bekijk informatie die jou verder kan helpen

Als je op jonge leeftijd kanker krijgt, vraag je je waarschijnlijk af hoe het verder moet met je werk of je bedrijf. Hoe zit het met je inkomen? Wat zijn je rechten en plichten als je door kanker niet kunt werken? En hoe moet je straks weer re-integreren?

Wij hebben voor jou de belangrijkste informatie op een rijtje gezet:

Goed om te weten: in ons algemene dossier werk en kanker (voor alle leeftijden) is ook veel informatie te vinden. Alle informatie is gecontroleerd door deskundigen. Soms verwijzen we je naar dit dossier.

Hulp nodig? Trek aan de bel!

Heb je vragen? Maak je je zorgen? Of wil je een persoonlijk advies? Er zijn heel veel mensen die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld je arts, verpleegkundig specialist of je AYA-verpleegkundige. Zij kunnen je vragen beantwoorden of je doorverwijzen naar iemand die veel weet van werk en kanker. Bijvoorbeeld een Klinisch Arbeidsgeneeskundige oncologie (KAG) of een Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO).

Er zijn ook nog andere mensen die je kunnen adviseren of helpen als je met vragen zit over kanker en werk. Bekijk in ons algemene dossier Werk en kanker wie jou kan helpen.

Tip: vraag lotgenoten naar hun ervaringen

Maak je je zorgen over je werk? Valt het je tegen om na kanker weer aan het werk te gaan? Of weet je soms niet meer wat wijsheid is als het gaat om je werk of loopbaan? Misschien helpt het jou om ervaringsverhalen van anderen te lezen, of om met lotgenoten te praten.

In de gespreksgroep Jong en kanker kun je ervaringen lezen van anderen. Je kunt ook je eigen ervaringen en tips delen.

Er zijn ook andere manieren om online en offline leeftijdsgenoten met kanker te ontmoeten. Lees: hoe vind ik andere jonge mensen met kanker.

Colofon

Met medewerking van:

illustratie-deskundige-vrouw

Anke Boumans

Docent-onderzoeker, Hogeschool van Amsterdam

Foto Desiree Dona

Desiree Dona

Klinisch arbeidsgeneeskundige oncologie, Radboudumc

NFK werkgroep Werk en kanker

Foto Silvie Janssen

Silvie Janssen

PhD student, NKI

Linkedin

Logo stichting jongeren en kanker

Stichting Jongeren en Kanker

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: oktober 2023