Behandeling van een huidlymfoom

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Van huidlymfoom kun je meestal niet genezen. Maar je kunt er meestal wel oud mee worden. Je krijgt een behandeling om de ziekte te onderdrukken. De arts stelt een behandeling voor die het best bij jouw situatie past. 

De behandelingen voor huidlymfoom hebben als doel de ziekte onder controle te houden. Zo verminderen je klachten zoals pijn, jeuk en roodheid. Bij sommige mensen is het lymfoom na de behandeling vaak langere tijd weg.

Mogelijke behandelingen van huidlymfoom

Lees verder over de behandelingen die vooral op je huid werken:

En over de behandelingen die in je hele lichaam komen: 

En over:

Onderzoek naar nieuwe behandelingen van huidlymfoom (trials)

Soms kun je een behandeling krijgen waar artsen nog onderzoek naar doen. Bijvoorbeeld een nieuwe behandeling, of een combinatie van behandelingen. Dit heet een trial. Vraag je arts of je mee kunt doen aan een trial. Door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek, help je de kennis over huidlymfoom en de behandeling van huidlymfoom te vergroten. 

Wil je het laatste nieuws weten over huidlymfoom? Lees verder op de website van Stichting Huidlymfoom of bij de Cutaneous Lymfoma Foundation, de internationale organisatie voor mensen met huidlymfoom. 

Als je twijfelt over een behandeling

Een behandeling is niet verplicht. Je hebt altijd de keuze om niet te starten met een behandeling. Je kunt ook stoppen met een behandeling. Twijfel je over een (verdere) behandeling? Praat erover met je arts of verpleegkundige. Lees meer over als je twijfelt over een behandeling.

Je keuzes en rechten als patiënt

Als patiënt heb je een aantal keuzes. Ook heb je een aantal rechten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen in welk ziekenhuis je onderzocht en behandeld wilt worden en je mag een second opinion aanvragen.

Lees meer over de keuzes en rechten die je hebt als kankerpatiënt.

Ziekenhuizen bij huidlymfoom

Huidlymfoom is zeldzaam. Daarom krijg je de behandeling waarschijnlijk in een gespecialiseerd ziekenhuis. Bekijk de ziekenhuizen voor huidlymfoom.

Colofon

Met medewerking van:

foto rosanne ottevanger

Drs. Rosanne Ottevanger

Dermatoloog in opleiding en arts-onderzoeker dermatologie, LUMC

Linkedin

Illustratie mensen

Mensen die een huidlymfoom hebben (gehad)

logo stichting huidlymfoom

Stichting Huidlymfoom

Patiëntenorganisatie

Website

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: januari 2025