Patiëntenorganisatie voor zaadbalkanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Stichting Zaadbalkanker is de patiëntenorganisatie voor mannen met zaadbalkanker en hun naasten. De vrijwilligers van deze stichting geven informatie over zaadbalkanker en brengen lotgenoten met elkaar in contact.

Daarnaast zet de stichting zich in voor de beste zorg bij zaadbalkanker. Daarom geeft zij ook voorlichting aan personen en instanties die (in)direct betrokken zijn bij de behandeling van zaadbalkanker. Denk daarbij aan artsen, verpleegkundigen, behandelcentra en verzekeringsmaatschappijen.

Met hun blad Zaadbalkanker Online biedt Stichting Zaadbalkanker maandelijks nieuws, achtergrondinformatie en interviews over zaadbalkanker. Daarnaast is er een boek: Ook is er Zaadbalkanker – Feiten en ervaringen.

Stichting Zaadbalkanker is aangesloten bij de patiëntenbeweging NFK.

Jongeren en kanker

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en heb je kanker? Dan is er voor jou de stichting Jongeren en Kanker

Jongeren en Kanker informeert en behartigt de belangen van jongvolwassenen op het gebied van goede ondersteuning en zorg in samenwerking met het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Samen komen zij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.  

Je kunt je stem laten horen via het patiëntenpanel Doneer Je Ervaring. Deze stem deelt NFK met de politiek, media, zorg, wetenschap en verzekeraars.

Colofon

Met medewerking van:

Foto Richard Meijer

Dr. Richard Meijer

Uroloog-oncoloog, UMC Utrecht

LinkedIn

Illustratie mannen

Mannen die zaadbalkanker hebben (gehad)

Foto Martine Folsche

Martine Folsche, MANP

Verpleegkundig specialist, Erasmus MC

Linkedin

Logo Stichting Zaadbalkanker

Stichting Zaadbalkanker

Patiëntenorganisatie
Website

Gemaakt door Stichting Zaadbalkanker, de redactie van kanker.nl

Laatste update: augustus 2019