Patiëntenorganisatie voor oogmelanoom

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Heb je melanoom of oogmelanoom (gehad)? Of iemand in je directe omgeving? Dan kun je bij Stichting Melanoom terecht voor lotgenotencontact en informatie.

Stichting Melanoom is een patiëntenorganisatie voor mensen met oogmelanoom en huidmelanoom en hun naasten. De stichting richt zich op duidelijke informatievoorziening, belangenbehartiging en het faciliteren van lotgenotencontact. 

Jaarlijks organiseert de stichting de Melanoom Infodag waarop diverse artsen een update geven van de laatste medische ontwikkelingen. Daarnaast worden er voor verschillende onderwerpen specifieke workshops georganiseerd en is er uitgebreid tijd voor lotgenotencontact. 

Via het forum kun je lotgenoten vinden. En via de website en social media krijg je informatie over de laatste ontwikkelingen.

Buddy voor mensen met oogmelanoom

Heb je onlangs de diagnose oogmelanoom gekregen, dan heb je misschien behoefte aan een buddy. Ook als je al langer patiënt bent kan het prettig zijn om een buddy te hebben. Meer informatie vind je via de link hieronder of in folder (M)eyeBuddy.

Colofon

Met medewerking van:

Tumor Focusgroep Melanoom

Gemaakt door Stichting Melanoom, de redactie van kanker.nl

Laatste update: maart 2022