Patiëntenorganisatie voor melanoom

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Heb je melanoom of oogmelanoom (gehad)? Of iemand in je directe omgeving? Dan kun je bij Stichting Melanoom terecht voor lotgenotencontact en informatie.

Stichting Melanoom is een patiëntenorganisatie voor mensen met oogmelanoom en huidmelanoom en hun naasten. De stichting richt zich op duidelijke informatievoorziening, belangenbehartiging en het faciliteren van lotgenotencontact. 

Jaarlijks organiseert de stichting de Melanoom Infodag waarop diverse artsen een update geven van de laatste medische ontwikkelingen. Daarnaast worden er voor verschillende onderwerpen specifieke workshops georganiseerd en is er uitgebreid tijd voor lotgenotencontact. 

Via het forum kun je lotgenoten vinden. En via de website en social media krijg je informatie over de laatste ontwikkelingen.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Samen komen zij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.  

Je kunt je stem laten horen via het patiëntenpanel Doneer Je Ervaring. Deze stem deelt NFK met de politiek, media, zorg, wetenschap en verzekeraars.

Colofon

Met medewerking van:

Tumor Focusgroep Melanoom

Gemaakt door Stichting Melanoom, de redactie van kanker.nl

Laatste update: januari 2022