Over mij

66 jaar en man, anders zou een prostaatcarcinoom nooit tot mijn carrière kunnen behoren, toch?
Alhoewel….., al weer een heel aantal jaren terug verhuisde ik van huisarts en kreeg van de oude huisarts m’n medisch dossier mee. Toen nog helemaal in papier, want de digitale wereld was nog niet tot de spreekkamer van m’n oude huisarts doorgedrongen. Thuis gekomen met het dossier onder m’n arm, er een blikje in geworpen.
En wat ik vond…., een verslag van de bij mij verwijderde baarmoeder.
Ahum, kuch, ik wist zelf helemaal niets van die baarmoederverwijdering, laat staan van het bezitten ervan. Tsja, bleek het verslag van een vrouw èn naamgenote te zijn, maar in het verkeerde dossier gestopt. Het kan dus verkeren: man met baarmoeder, vrouw met prostaat. Medische wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Maar goed.
Sinds enkele maanden (juli 2019) ben ik dus officieel met pensioen. Daarvoor was ik 15 jaar webbeheerder en verzorgde de social media voor IVN Mark & Donge (Breda e.o.). IVN staat voor vereniging (oorspronkelijk Instituut) voor natuureducatie en duurzaamheid, een landelijke organisatie met lokale afdelingen. Daar ook de Natuurgidsenopleiding gedaan en verzorgde ik Natuurbelevingsactiviteiten waaronder Aardewandelingen en Natuurbelevingstheater en was begeleider van onze jeugdgroep. En weer daarvoor was ik als maatschappelijk werker werkzaam bij het algemeen maatschappelijk werk in Breda en in een crisisopvangcentrum. En daarvoor, begon ik mijn betaalde loopbaan als ziekenverzorgende, dus werkzaam in de gezondheidszorg bij o.a. dementerende ouderen.

En nu, als gepensioneerde, actief als mantelzorger voor medebewoners in ons appartementen- wooncomplex. Ik noem dat eigenlijk liever gewoon burenhulp, want dat is voor mij wat het is. Ben ook een beetje een hobby-natuurfotograaf, dus puur voor het plezier. Heb buiten in de natuur nu eenmaal altijd mijn ogen op steeltjes staan, want er is zoveel moois te zien, vooral vlinderkes, spinnekes, kevertjes en veel andere kleine beessies hebben mijn aandacht. Voor het turen door een telescoop naar vogels heb ik het geduld niet. Ben dus geen vogelaar.
O ja, ben ooit gehuwd geweest, niet met m’n werk, niet met beessies, maar met een vrouw (met baarmoeder, zonder prostaat) maar dat was in het vorige millennium. Dus alweer vele jaren alleenwonend, maar beslist niet alleen, of eenzaam. Kinderen heb ik niet van mijzelf, maar wel in de directe omgeving. En och, als ik er de tijd voor neem, schrijf ik ook wel een verhaaltjes. Heb nogal een levende fantasie. Genoeg over mijzelf voor deze impressie. O, en met/in de blogberichten wil ik weergeven hoe mijn loopbaan met prostaatkanker verloopt. Wellicht kan het anderen behulpzaam zijn.