Patiëntenorganisatie voor keelkanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) is een landelijke patiëntenorganisatie voor mensen met kanker in het hoofd-halsgebied en hun naasten. PVHH ondersteunt met informatie, het in contact brengen van lotgenoten, belangenbehartiging bij derden en het verlenen van nazorg.

PVHH is aangesloten bij de patiëntenbeweging NFK.

Bezoek van een patiëntvoorlichter voordat de behandeling start

Via de PVHH kun je in contact komen met andere mensen die ook hoofd-halskanker hebben (gehad) en met patiëntvoorlichters. Een patiëntvoorlichter is iemand met hoofd-halskanker die dezelfde behandeling heeft gehad als die jij krijgt en door de PVHH is opgeleid als patiëntvoorlichter.

De voorlichter kan je voor de behandeling opzoeken. Hij of zij bespreekt met je hoe de ingreep bij hem of haar is gegaan. Zo krijg je een beter beeld van de behandeling. En ook van wat je daarna te wachten staat, en hoe je het beste met de gevolgen van de ziekte kunt omgaan.

In een aantal ziekenhuizen regelen de verpleegkundigen het contact met de patiëntvoorlichters. Is dit in jouw ziekenhuis nog niet het geval? Dan kun je via PVHH in contact komen met een ervaringsdeskundige van jouw soort kanker. Door de coronamaatregelen is het contact met de patiëntvoorlichters tijdelijk niet live, maar met videobellen.

Lees verder over de patiëntvoorlichters van PVHH.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Samen komen zij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.  

Je kunt je stem laten horen via het patiëntenpanel Doneer Je Ervaring. Deze stem deelt NFK met de politiek, media, zorg, wetenschap en verzekeraars.

Colofon

Met medewerking van:

Logo PV Hoofd-hals

Patiëntenvereniging HOOFD-HALS

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: mei 2020