Over mij

Toen ik 35 jaar jong was kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker.  Na een aantal operaties, waarbij ik o.a. mijn lymfeklieren in het bekkengebied en mijn baarmoeder liet verwijderen (Radboud, Nijmegen) was ik weer kankervrij. 

Helaas gebeurde tweeënhalf jaar later (ik was 38) wat niemand had verwacht. Ondanks dat ik mijn baarmoeder had laten verwijderen, bleek er toch weer een tumor te zitten met dezelfde kankercellen als de eerste keer.  

In het afgelopen jaar heb ik mijn verhaal steeds op papier gezet om mijn vrienden en familie op de hoogte te houden van wat ik meemaakte. Mijn jaar was gevuld met: bestralingen, chemo's, 2 operaties, maar ook mijn droomreis naar Canada. Nu hoop ik door het hier te delen, anderen hoop te bieden. Ik ben altijd een zeer actief persoon geweest. De kanker heeft ervoor gezorgd dat ik moet leren leven met beperkte energie, lichamelijke ongemakken en het feit dat ik nooit moeder zal worden.

Toch ben ik een enorm gelukkig mens. Ik heb een geweldige man waarmee ik al 20 jaar samen leef. Ik heb een baan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Dat kost mij fysiek veel energie, maar geeft mij ook heel veel voldoening. Ik probeer zo veel mogelijk te genieten van leuke uitjes en mij te omringen met fijne mensen. Daarnaast ben ik verzot op onze Golden Retriever Finn. Ik wandel veel met hem en hij mag meestal mee met mij naar mijn werk. Hij is niet alleen mijn maatje, ook dat van de leerlingen uit mijn klas.

In de afgelopen jaren heb ik veel pech gehad. Toch realiseer ik mij ook dat ik enorm veel geluk heb gehad. Als geluk er niet was geweest, dan had ik hier nu niet meer gezeten. Daarom haal ik zo veel mogelijk uit het leven en probeer uit elke dag zo veel mogelijk positiefs te halen. Ik stel hoge doelen voor mezelf. Hierdoor loop ik  ook regelmatig tegen mijn eigen grenzen aan en lopen de frustraties ook wel eens aardig op. Maar die hoge doelen hebben er ook voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta.