Patiëntenorganisatie Hematon

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Misschien heb je behoefte aan contact met lotgenoten of ervaringsdeskundigen. Of wil je meer weten over wat er speelt op het gebied van non-hodgkin. Hiervoor kunnen jij en je naasten terecht bij de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- en lymfeklierkanker: Hematon.

Hematon heeft veel kennis en ervaring op het gebied van non-hodgkin. Ze luisteren naar je, kunnen je advies geven en je in contact brengen met lotgenoten. Ze organiseren bijeenkomsten en er is nauw contact met de vereniging van hematologen: de Nederlandse Vereniging voor Hematologie. 

Hematon komt op voor de belangen van mensen met bloedkanker en lymfeklierkanker. De organisatie zorgt er samen met andere kankerpatiëntenorganisaties voor dat artsen en de overheid weten wat belangrijk is voor mensen met kanker. 

Hematon wil graag meer genezing van deze ziektes én dat patiënten en ex-patiënten een betere kwaliteit van leven hebben. 

Meer weten? 

Op hematon.nl lees je uitgebreide informatie over erg zeldzame soorten non-hodgkin. Ook vind je er webinars over non-hodgkinlymfoom en een woordenlijst waarin moeilijke woorden over de ziekte en behandeling uitgelegd worden. Wil je graag telefonisch in gesprek met patiënten en ex-patiënten? Bel op werkdagen naar 030 – 760 34 60.

Colofon

Met medewerking van:

Foto Sanne Tonino

Dr. Sanne Tonino

Hematoloog, Amsterdam UMC (locatie AMC)

Foto Hein Visser

Drs. Hein Visser

Hematoloog, Noordwest Ziekenhuisgroep

LinkedIn

Logo Hematon

Hematon

Patiëntenorganisatie

Website

ervaringsdeskundigen-mensen

Mensen die kanker hebben (gehad)

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: oktober 2023