Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek bij botkanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Geen trial beschikbaar?

Mogelijk zijn er voor deze kankersoort op dit moment geen trials beschikbaar. Je kunt misschien deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek voor meerdere kankersoorten.

Bekijk de trials voor meerdere groepen patiënten.

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Ben je op zoek naar een nieuwe behandeling voor kanker? Of heeft de arts gevraagd om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek? Dan kun je overwegen om mee te doen met een trial. Hierin wordt een nieuwe behandeling onderzocht.

Artsen en wetenschappers zijn steeds op zoek naar nieuwe en betere behandelingen voor kanker. Ze willen hiermee de overlevingskansen, overlevingsduur of de kwaliteit van leven verbeteren. Medisch-wetenschappelijk onderzoek is daarvoor de basis. Met een trial kunnen ze aantonen of de nieuwe behandeling beter is dan de huidige behandeling.

Trial

In het ziekenhuis wordt op verschillende manieren over trials gesproken. Andere termen zijn: medisch-wetenschappelijk onderzoek, klinische studie of experimentele behandeling. Met al deze termen wordt bedoeld: een mogelijk nieuwe behandeling waarvan artsen de werking en resultaten onderzoeken bij patiënten.

Colofon

Met medewerking van:

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: november 2018