Over mij

Mijn geboortenaam is Elisabeth Roza Kerkhof en de roepnaam is Alice. Ben een uit de kluiten gewassen Maas en Waalster uit 1961. Mijn woonplaats is Sicilië, nu alweer zo’n 30 jaar.

Ik heb twee volwassen kinderen – hier geboren en getogen -maar omdat dit eiland geen toekomst biedt, leven ze beiden in het buitenland.

Mijn dochter is vertrokken naar Ierland met haar vriend, en mijn zoon naar Nederland, samenlevend met zijn vriendin en twee kinderen.

Als mensen me op een verbaasde toon - het is tenslotte vreemd om van een modern ontwikkeld land als Nederland naar een onderontwikkelde plaats als Sicilië te gaan – als mensen me vragen ‘het waarom’ dan antwoord ik steevast “De verkeerde trein genomen”.

In werkelijkheid is het – ja inderdaad héél dom – die latin lover geweest.

Tien jaar geleden heeft hij me verlaten....

Maar er is een troost; toen ik mijn vriendin – die in het binnenland  van Sicilië woont - eens een foto stuurde van het panorama dat ik hier heb: de zee, de Eolische Eilanden en de berg van Tindari met de Zwarte Madonna  - kreeg ik als antwoord: “ jij hebt niet de plaats gekozen, maar de plaats heeft jóu gekozen”.

De Zwarte Madonna. Al 2 keer heeft ze me voor de dood behoed.

In mei 2018 werd er bij mij longkanker ontdekt.

Ik zal bij het begin beginnen.