Over mij

Mijn naam is Yvonne, ik ben nog net 49 jaar, getrouwd met de liefste man van de wereld. Samen hebben we twee (puber) dochters, een jonge Ierse Setter en een oude ‘fat cat’.

Sinds eind december weet ik dat ik darmkanker heb. Ik ben half januari geopereerd en 8 dagen later werd het slechte nieuws medegedeeld, atypische darmkanker met 18 positieve lymfeklieren, ook waren de snijvlakken niet schoon. Alle informatie werd doorgestuurd naar een specialistisch team in Eindhoven. Op hun advies wordt begin maart een PET scan gemaakt en zal dan pas het behandelplan volgen. Alweer wachten dus..... Terwijl ik nu het liefste gas wil geven en dit allemaal achter me wil laten!

Mijn beroep is verpleegkundige en dus sta ik nu aan de andere kant van de lijn. In mijn loopbaan heb ik vele patiënten en hun naasten mogen begeleiden in het proces van het hebben van kanker tot aan het einde van het leven. Dit was voor mij altijd erg waardevol en ik voelde me dankbaar dat ik hier deel van mocht uitmaken. Nu ben ik degene die het ondergaat en dat is niet makkelijk.

Bloggen is iets wat ik al lange tijd doe en nu merk ik dat het schrijven me helpt om mijn gedachten te ordenen en om dingen een plekje te geven. Ook hoop ik iets te kunnen betekenen voor anderen in deze situatie, al is het maar  een iemand.