Over mij

Goedemorgen,

Ik 'neus' al een paar weken hier rond, af en toe eventjes, en zal me even voorstellen. 
Mijn naam is Marloes de Wit, ben 54 jaar. Getrouwd en twee volwassen zonen, die allebei op zichzelf wonen. Ik ben werkzaam geweest als kinder stamceltransplantatie verpleegkundige tot 4 jaar geleden.  Toen ging dat niet meer omdat ik sinds 2013 een spierziekte heb, genaamd de ziekte van LEMS. Dat duurde een tijdje voordat die diagnose kwam, uiteindelijk eind 2016. En vanaf die tijd is het niet meer rustig geweest... ;-)

Ik ben nog een tijdje werkzaam geweest als stamceltransplantatie coordinator, maar ook dat ging niet meer en uiteindelijk ben ik afgelopen zomer voor 100 % afgekeurd. Ik wilde me gaan richten op andere dingen (een schrijfcursus voor verhalen schrijven oa).
Na een lang proces had ik mijn spierziekte en de beperkingen die daarbij horen aardig een plek gegeven. Ik was klaar voor die andere, nieuwe en toch ook wel weer uitdagende weg, en had daar zin in! 


En toen had ik een zwelling in mijn nek.... Lang verhaal kort: dat is gepuncteerd en blijkt een metastase van een neuro endocrien carcinoom. Een, normaal gesproken, redelijke kwaadaardige kanker, die snel om zich heen slaat. Alleen....deze zwelling zit er al een maand of 7 zeker, lijkt bijna niet te groeien, en  de oorspronkelijke tumor is nergens te vinden op scans, mri's en noem maar op. Een rollercoaster. Zachtgezegd. 

A.s maandag over een week, 28 oktober, gaat de zwelling verwijderd worden, operatief. Dat lijkt goed te doen, het is er 'maar' eentje, en dan wordt die helemaal uitgebreid bekeken en onderzocht. Dan wordt een vervolg behandeling afgesproken. 

Dat is het korte, droge verhaal. Ik heb zitten denken of ik hier zal gaan schrijven, wil dat graag maar houd ook een blog bij en heb besloten ook daarnaar te verwijzen, mag dat ook? Ik denk dat het daarnaast heel fijn is om hier te schrijven maar weet niet in hoeverre ik daaraan toe kom... Heb al veel herkenbaars gelezen en vond dat heel fijn. Ga dus even zien wat voor mij het beste werkt... 

Het adres van mijn weblog is: https://marloesdewit.blog/

Dank voor het lezen en reageren!

Marloes