Patiëntenorganisatie voor zwangere vrouwen met kanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Zoek je contact met lotgenoten? Of heb je vragen over kanker in de zwangerschap? Dan kun je terecht bij Stichting STER(k).

Stichting STER(k) is een patiëntenorganisatie speciaal voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap of in het eerste jaar na hun bevalling de diagnose kanker hebben gekregen. De stichting is in 2020 opgericht door vrouwen die zelf kanker in de zwangerschap hebben gehad.

Aandacht voor je zwangerschap

Als zwangere vrouw met kanker kom je vaak in een medisch circus terecht. Hierdoor kan je zwangerschap op de achtergrond raken. Toch is het belangrijk dat er zo veel mogelijk ruimte en aandacht is voor jou en je zwangerschap. En dat je ook kunt genieten van de mooie en kostbare momenten die daarbij horen. De stichting wil daar graag bij helpen.

Steun

Je kunt bij stichting STER(k) terecht voor steun, (niet-medische) vragen over bijvoorbeeld borstvoeding en kraamzorg, en persoonlijke verhalen van andere vrouwen die tijdens hun zwangerschap te horen hebben gekregen dat ze kanker hadden. De stichting is ook actief betrokken bij de gespreksgroep ‘zwanger en kanker’

Colofon

Met medewerking van:

illustratie-arts-vrouw

Dr. Alice van Dijk-Lokkart

Klinisch psycholoog-psychotherapeut, Amsterdam UMC

Foto Mathilde van Gerwen

Drs. Mathilde van Gerwen

Neuropsycholoog, Antoni van Leeuwenhoek en Prinses Máxima Centrum

Linkedin

Logo Stichting STER(K)

Stichting STER(K)

Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap

Foto Christianne Lok

Dr. Christianne Lok

Gynaecoloog-oncoloog, Antoni van Leeuwenhoek

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: oktober 2020