Patiëntenorganisatie voor schildklierkanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

De patiëntenorganisatie voor mensen met schildklierkanker is Schildklier Organisatie Nederland (SON). 

Wat doet SON?

SON zet zich in voor de belangen van alle schildklierpatiënten. Een van de taken van SON is voorlichting geven en kennis delen. 

Je vindt bij SON informatie over ziektes aan de schildklier, behandelingen en ook over het dagelijks leven met een schildklieraandoening. Via de patiëntenorganisatie kun je ook in contact komen met lotgenoten, bijvoorbeeld via de schildkliertelefoon.   Andere activiteiten van SON zijn: belangenbehartiging en het stimuleren van onderzoek. 

Het doel van de SON is om de zorg en het welzijn van de patiënten met een schildklieraandoening te verbeteren. Meer weten over de SON en de activiteiten van SON? Kijk op www.schildklier.nl

De werkgroep schildklierkanker is lid van het NFK Platform Zeldzame Kankers. Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is de plek waar je als patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt voor herkenning en erkenning. 

De werkgroep schildklierkanker is ook lid van de Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG). DTCG is een landelijke multidisciplinaire groep die zich richt op de verbetering van de schildklierkankerzorg. 
 

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, waar 21 kankerpatiëntenorganisatie bij zijn aangesloten. Je vindt hier betrouwbare informatie op allerlei gebieden en kunt er in contact komen met lotgenoten. Het is een huis voor en door patiënten met zeldzame kanker.

Het platform is een nieuwe vorm van patiëntparticipatie en is erop gericht de ervaringen van patiënten met een zeldzame kanker te bundelen. Hierdoor is het makkelijker om op te komen voor de belangen van deze kwetsbare groep. Alles met als doel de zorg en de kwaliteit van leven voor hen te verbeteren.

Colofon

Met medewerking van:

illustratie-arts-man

Dr. Bart de Keizer

Nucleair geneeskundige, UMC Utrecht

Foto Dennis Vriens

Dr. Dennis Vriens

Nucleair geneeskundige, LUMC

LinkedIn

illustratie-arts-vrouw

Dr. Romana Netea-Maier

Endocrinoloog, Radboudumc

Illustratie mensen

Mensen die schildklierkanker hebben (gehad)

illustratie-arts-vrouw

Prof. dr. Thera Links

Endocrinoloog, UMCG

Logo SON

Schildklier Organisatie Nederland

Patiëntenorganisatie
Website

Patiëntenplatform zeldzame kankers

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: september 2018