Angst

Angst
Alles over angst bij kanker
Angst bij kanker komt heel veel voor, lees meer in de bibliotheek van kanker.nl
Henriëtte kreeg de diagnose nierkanker, waarna haar nier werd verwijderd. Tijdens haar herstel kreeg zij last van paniek- en angstaanvallen. Ze durfde niet meer te gaan slapen omdat ze bang was dat ze niet meer wakker zou worden. Dat duurde maanden. Zij heeft hulp gezocht en hierdoor geleerd hiermee om te gaan, al lukt het haar niet altijd om de angst uit te bannen.

Angst bij kanker

Angst bij kanker komt heel veel voor, zowel bij patiënten als bij naasten. Dat komt omdat kanker als een dreiging wordt ervaren. De ziekte verstoort het evenwicht, tast gevoelens van veiligheid en onkwetsbaarheid aan en veroorzaakt vaak ingrijpende veranderingen, zowel op lichamelijk, psychisch, sociaal als financieel gebied. Ook brengt kanker veel onzekerheid met zich mee.

In onze bibliotheek kun je lezen over angst tijdens alle fasen van het ziekteproces, psychologische hulp bij angstklachten en tips om angst te verminderen.

Ervaringen van anderen over angst

Aangezien veel patiënten en naasten angst ervaren bij kanker, zijn hierover ook veel blogs met ervaringen te vinden op kanker.nl. 
Ook kun je veel gesprekken over angst terugvinden in verschillende discussiegroepen.

Verwijsgids kanker

Wil je net als Henriëtte hulp zoeken, kijk dan in de Verwijsgids op kanker.nl naar professionele ondersteunening bij jou in de buurt.

Kanker.nl Infolijn nu ook per chat bereikbaar

Kanker.nl Infolijn nu ook per chat bereikbaar
De oncologisch verpleegkundigen van de Kanker.nl Infolijn helpen je bij het beantwoorden van je vragen over kanker.