Patiëntenorganisatie voor anuskanker

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Misschien vind je het lastig om met andere mensen te praten over je ziekte. Mensen kunnen het moeilijk vinden om te bespreken dat ze anuskanker hebben en welke klachten dat geeft. 

Als je het fijn vindt, kun je andere mensen met anuskanker ontmoeten en met hen je ervaringen delen. Er is geen patiëntenorganisatie voor mensen met anuskanker, maar er zijn verschillende websites en online community’s. 

Je kunt lotgenoten vinden via community op kanker.nl. Daar vind je blogs en gespreksgroepen van andere mensen met anuskanker en kun je ook 1-op-1 in contact komen met mensen met anuskanker. 

Je kunt ook tips en ervaringen van mensen met anuskanker lezen op de website van het Platform Zeldzame Kankers. Het Platform Zeldzame Kankers zet zich in voor alle mensen met een zeldzame vorm van kanker, ook voor mensen met anuskanker.

De website pozandproud.nl wordt gemaakt door en voor hiv-positieve mannen. 

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, waar 21 kankerpatiëntenorganisatie bij zijn aangesloten. Je vindt hier betrouwbare informatie op allerlei gebieden en kunt er in contact komen met lotgenoten. Het is een huis voor en door patiënten met zeldzame kanker.

Het platform is een nieuwe vorm van patiëntparticipatie en is erop gericht de ervaringen van patiënten met een zeldzame kanker te bundelen. Hierdoor is het makkelijker om op te komen voor de belangen van deze kwetsbare groep. Alles met als doel de zorg en de kwaliteit van leven voor hen te verbeteren.

Colofon

Met medewerking van:

Illustratie mensen

Mensen die anuskanker hebben (gehad)

Patiëntenplatform zeldzame kankers

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: februari 2020