Schulden. Wat nu?

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon
Opslaan

Maak je schulden of sta je langer rood? Dan is het verstandig om snel hulp te zoeken. Zo kun je voorkomen dat je situatie erger wordt.

Misschien heb je te weinig inkomen om alle kosten te kunnen betalen. Bijvoorbeeld doordat je door kanker je baan hebt verloren of veel minder kunt werken. Dan kun je in financiële problemen komen en schulden krijgen.

Als je eenmaal schulden hebt, is het heel moeilijk om ze weer kwijt te raken. Schakel dus hulp in. Wat kun je doen?

Vraag hulp van de gemeente

Je kunt het beste naar de gemeente gaan. De gemeente is verplicht je te helpen en kijkt samen met je wat er nodig is. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van een maatschappelijk werker of van een schuldhulpverlener. Kijk op de website van de gemeente waar je staat ingeschreven voor meer informatie.

Vraag hulp van een vrijwilliger

Heb je moeite om financieel orde op zaken te stellen? Dan kun je ook hulp vragen van een vrijwilliger van SchuldHulpMaatje. Dit is een christelijke vereniging, maar je kunt er ook terecht als je niet gelovig bent.

Regel zelf je schulden met een stappenplan

Wil je het liever zelf uitzoeken? Op internet zijn stappenplannen te vinden waarmee je zelf je schulden kunt regelen. Je vindt ze bijvoorbeeld op de website zelfjeschuldenregelen.nibud.nl of op de website van het Juridisch loket. Blijf er in ieder geval niet zomaar mee zitten.

Colofon

Met medewerking van:

illustratie-deskundige-vrouw

Anne Gualtherie van Weezel

Medisch maatschappelijk werker, Antoni van Leeuwenhoek

illustratie-deskundige-vrouw

Sophie de Groot

Medisch maatschappelijk werker, UMCG

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: mei 2023