Patientplus eierstokverwijdering
keuzehulpen

Eierstokkanker keuzehulp: eierstokken weghalen

Heb je een verhoogd risico op eierstokkanker en overweeg je deze te laten verwijderen? Deze keuzehulp geeft je inzicht in de verschillende soorten operaties.

T.w.v. € 20,00 (uitleg tegoed)

Tegoed aanvragen

Voor wie is de keuzehulp?

Voor vrouwen met een verhoogd risico op eierstokkanker, die erover denken om hun eierstokken weg te laten halen. Je kunt zo beter kiezen of je een behandeling wilt en welke behandeling bij je past. 

Waar kan de keuzehulp je bij helpen?

Wel of niet je eierstokken laten verwijderen is vaak een moeilijke keuze. Wat voor jou het beste is, hangt af van je gezondheid, eventuele eerdere behandelingen en wat je zelf belangrijk vindt. Deze keuzehulp helpt je bij deze keuze. Zo ga je beter voorbereid in gesprek met je zorgverlener. 

Hoe werkt de keuzehulp?

Je volgt de keuzehulp het makkelijkst op een computer, laptop of tablet. Je doorloopt vijf stappen. Eerst krijg je informatie over de diagnose en de verschillende behandelopties. Je krijgt per behandeling een overzicht met voor- en nadelen, test je kennis en beantwoordt vragen die helpen bij het maken van je keuze. Je kunt op elke pagina van de keuzehulp aantekeningen maken. De samenvatting kun je bespreken met je zorgverlener of naasten. 

Veelgestelde vragen Eierstokkanker keuzehulp: eierstokken weghalen

Hoelang duurt het invullen van een keuzehulp?

Dit verschilt per keuzehulp en per persoon. Gemiddeld duurt het invullen van een keuzehulp tussen de 15 en 25 minuten.

Krijg ik na het invullen van een keuzehulp een behandeladvies?

Nee, een keuzehulp geeft geen advies over wat het beste voor je is. Een keuzehulp is bedoeld als voorbereiding op het gesprek met je zorgverlener. Bespreek de resultaten van de keuzehulp met je zorgverlener en neem samen een beslissing die het beste bij je past.

Hoe zorgen jullie dat de keuzehulpen up to date blijven?

Op de eerste pagina van een keuzehulp zie je de datum waarop deze voor het laatst een update heeft gekregen. De keuzehulpen krijgen om het jaar een update en indien nodig vaker.

Ik heb een andere vraag over de tools of de Appstore. Waar kan ik terecht?

Veel antwoorden kun je vinden op de algemene FAQ-pagina.