cbd olie in de strijd tegen kanker

2 januari 2017 om 21.09,
gewijzigd 20 augustus 2018 om 06.57
wie heeft er ervaring met cbd olie. Sinds september is mijn liefhebbende vrouw helaas getroffen door uitgezaaide dikkedarmkanker. Na de ellende van twee chemokuren te hebben doorgemaakt volgde een derde kuur die beter op haar afgestemd was en dus redelijk goed te doen. Haar conditie laat wel te wensen over en dat is weer een minder uitgangspunt voor de vervolgkuur. Iedereen staat je gevraagd of ongevraagd met raad en daad bij maar het meest opvallend zijn de verwijzingen naar het alternatief of zo u wilt het versterkende cbd extract. Wie op dit forum heeft hier of kent iemand die mer dit fenomeen in aanraking is geweest.

24 reacties

cbd-olie is pijnstillend, bij kanker hebt je cbd en thc nodig ...op youtube staat de film van Rick Simpson, de 'uitvinder' van die olie....veel getuigenissen vindt je ook op stichtingmediwiet en op youtube.
Eén van de bekendste getuigenissen is van Monique Posthumus, zij schreef er een boek over, googel die naam eens....zij is echter op 9 oktober ll. overleden....2,5 jaar na haar diagnose darmkanker.
Op Facebook vind je ook veel groepen die over die olie praten (en verkopen).


Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49

Ik maak THC en CBD olie zelf, volgens de Simpson methode. Dat doe ik, sinds de kanker van mijn oma. Het bleek toen erg lastig, aan THC olie te komen of tegen absurde prijzen. De overheid zou het daarom meer toegankelijk moeten maken…

Zelf gebruik ik het voor mijn slaapproblemen en mijn partner voor de spierziekte. Het is goed tegen vele ziektes en gewoon plantaardig!

Mocht u ook niet aan de THC of CBD olie kunnen komen, kunt u altijd mailen: michelentiny@home.nl . wellicht dat ik u kan helpen ermee

Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 11:43
dag, ik reageer hier ook maar even: ik heb zelf ervaring met de zuivere Wiet olie ; gebruikt tijdens de Chemo en bestraling van mijn Tumor( 6cm endeldarm ) en 4 uitzaaiingen rondom..... ik ben ervan overtuigd dat het resultaat van de behandeling versterkt is hierdoor : wat ik behaald heb met 25 x bestralen chemo (capeceatbine) en de zuivere Wietolie ; resultaat na 16 weken wachten en 3 endeldarmonderzoeken..... geen TUMOR meer te zien.... en uitzaaiingen waren 1e keer al niet meer te zien op de 1e MRI na bestraling......
Ik ben heel blij dat ik het gebruikt heb tijdens mijn behandling !!
bovendien weet ik dat het voor mesnen in de palliatieve Fase zeker uitkomst bied en levensverlengend werkt !!

kijk uit dat je Zuivere Wietolie neemt: stichting Suver Nuver kan je verder helpen
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49

Hoi Ellie,

Dank voor het plaatsen van je verhaal. Fijn ook te lezen dat je zo positief bent.

Ik ben enthousiast geraakt door je verhaal en overweeg ook om met cbd te gaan beginnen.

Ik start komende maandag met de tweede chemo en voel me na de chemoweek redelijk goed. Vraag me alleen af hoe ‘meetbaar’ het effect van cbd is. Als na de vier chemo’s blijkt dat de uitgezaaide dikkedarmtumor kleiner  blijkt te zijn geworden, is dit dan door de chemo of door de olie. Lastig; ben benieuwd hoe jij dit hebt ervaren.

 

Groet,

chris

Laatst bewerkt: 28/11/2018 - 22:20

Beste Chris,

Alleen cbd olie is niet voldoende. Je hebt ook echt de thc olie nodig welke van cannabis wordt gemaakt en niet van de industriële hennep. In de algemeen verkrijgbare cbd-olie zit een verwaarloosbare hoeveelheid thc, anders mag het niet vrij verkocht worden. Verdere info is te verkrijgen via stichting Medi-wiet.

Laatst bewerkt: 29/03/2019 - 19:29
Hallo Toon, Wat naar. Wij zitten in hetzelfde schuitje helaas. Mijn partner is afgelopen september uitbehandeld en gebruikt sindsdien o.a. CBD en THC olie. Ik kan je aanraden om contact te zoeken met de Social Club, als je daarop googelt dan kom je er wel. Wij zijn er erg tevreden over, of het ook echt werkt is natuurlijk lastig te zeggen maar mijn partner voelt zich gelukkig prima. Hij heeft tot nog toe de aangeboden palliatieve chemo afgeslagen. Omdat wij allebei bang zijn dat hij zich daar zwak/slechter van zal gaan voelen. Deze week krijgt hij weer een scan en uitslag, dus erg spannend. Veel succes en mocht je meer willen weten dan lees ik 't wel. Waar zitten de uitzaaiingen bij je vrouw? Bij mijn partner in de beide longen. Het beste gewenst!
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Hallo Olijvje, bij mijn vrouw zaten de uitzaaiingen in lever en skelet we twijfelen of er na 3 kuren chemo nog een 4e moet volgen omdat haar conditie wat te wensen overlaat. Haar lever was wel flink beter maar in haar heup was t wat toegenomen. Sinds enkele weken mijn vrouw radeloos en ik lichtelijk. We zijn met cbd olie begonnen en denken dat we toch die derde kuur moeten gaan doen.

Uw partner was uitbehandeld; van welke behandeling? Hij heeft de chemo afgeslagen maar dan ook nog niets gehad?
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Ik ga over 2 weken naar het inloophuis, bij ons in de buurt waar een lezing wordt gegeven over... Ik probeer goed op te letten en als ik denk..dat is voor jullie intressant. Horen jullie van me.
Heel veel sterkte.
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Hallo Toon, Moeilijk allemaal en inderdaad soms best reden om radeloos te zijn. Toch denk ik dat het belangrijk is om niet in paniek te raken, maar ja, hoe je dat doet? Gelukkig kunnen mijn man en ik er tot nog toe goed mee omgaan en liggen we gelukkig op een lijn. Is uw vrouw ondertussen begonnen aan de 3e chemo kuur begonnen? En hoe gaat het met haar conditie? Is bestraling een optie voor haar heup? Bij mijn partner is begin 2015 een grote tumor gevonden in zijn endeldarm, er is toen met spoed een tijdelijk stoma aangelegd en hij heeft toen een zwaar traject doorlopen van veel bestralingen en chemo. Daarna een rustperiode en toen een grote operatie waarbij de gehele endeldarm is verwijderd en nog meer, operatie duurde 8 uur. Daarna herstellen en toen dachten we het achter de rug te hebben. Mijn man heeft trouwens een definitief stoma waar hij prima mee functioneert. Maar afgelopen september, een jaar na de operatie, kregen wij erg slecht nieuws tijdens de jaarlijkse scan controle. Er waren uitzaaiingen gevonden in beide longen en dat kunnen ze niet behandelen, het is dus ongeneeslijk. Mijn man heeft gelukkig nergens last van (hoe raar is het dan als ze zeggen dat je ongeneeslijk bent?). In november hebben we een scan gehad en daar was helaas groei op te zien. Het enige dat de artsen in dit geval aan behandeling kunnen geven is palliatieve chemo. In de hoop dat het de groei (tijdelijk) kan remmen. Maar dat is geen garantie. Mijn man en ik hebben op dit moment geen goed gevoel bij deze chemo, we zien er voor nu dus geen heil in. Wel gebruikt mijn man sinds oktober/november diverse andere middeltjes zoals; kurkuma, veel vitamine c en sowieso veel vitamines, baking soda, cbd + thc olie (hoge dosis) etc. Deze maand had mijn man weer een nieuwe controle scan en donder boven wonder was het in elk geval stabiel, dus geen groei en zelfs lichte afname. Wij hebben natuurlijk geen idee maar voor nu zijn we ontzettend blij en gaan we hopelijk nog heel lang door zo.
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Dag olijfje, onze situatie is vergelijkbaar, ik volg nu nog wel een kuur.
daarbij gebruik ik ook een hoge dosis THC en CBD. Ik zou Mark Rutten wel uit willen dagen om bij mij langs te komen, dan kan hij zien dat wat hij troep noemt ons leven draaglijk maakt.
Mijn grootste wens in dit leven is dat alle kankerpatiënten toegang krijgen tot een goed gedoseerde THC olie GRATIS!! Zorgverzekeraars wordt wakker het gaat niet alleen om geld.
het ging oorspronkelijk toch over welzijn.
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Hallo Sifra, Heb jij ook uitzaaiingen in de longen? En welke kuur gebruik jij nu? Wat is je ervaring met de cbd en thc olie? Ben jij bekend met de stichting Suver Nuver ? Ook wel Social club genoemd? Zij leveren cbd en thc tegen heel schappelijke prijzen. Sterkte
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Beste Olijvje,

Heeft de combinatie van kurkuma, vitamince c, baking soda, CBD _ thc olie geholpen?

sorry dat ik zoveel vragen stel!

groet,

Hannah
Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49

Ik maak THC en CBD olie zelf, volgens de Simpson methode. Dat doe ik, sinds de kanker van mijn oma. Het bleek toen erg lastig, aan THC olie te komen of tegen absurde prijzen. De overheid zou het daarom meer toegankelijk moeten maken… Helaas heeft t oma niet geholpen: zij nam de THC niet meer in, daar zij 'stoned' werd.

Zelf gebruik ik het voor mijn slaapproblemen en mijn vrouw voor haar spierziekte. Het is overal goed voor!

Heeft u interesse in de THC olie kunt u mij een bericht sturen via de mailbox. wellicht dat ik u kan helpen ermee

Laatst bewerkt: 02/08/2018 - 08:49
Hallo Toon, ik heb een aantal keren wietolie gebruikt, ik kon er inderdaad goed op slapen, maar ik werd er wel knetterstoned van. De eerste paar keren nog wel leuk, maar later te stoned en richting paniekaanval aan. Ik doe het niet meer.
groet Mirjam
Laatst bewerkt: 20/08/2018 - 06:57
Mirjam,
Stoned worden hoeft niet, als je oraal neemt moet je het langzaam opbouwen maar je kunt ook rectaal gebruiken, bv in een capsule of zetpillen (beiden kun je zelf maken).
Voor mijn man met uitgezaaide blindedarm kanker, maak ik zelf zetpillen en ook opbouwend druppels op de dag. Hierbij hoge dosis liposomale vit C en Curcumine, CBD en CBG. Regulier wordt er enkel nog palliatieve chemo aangeboden, maar dat is voor ons nog geen optie.
Laatst bewerkt: 20/08/2018 - 06:57

Ik maak THC en CBD olie zelf, volgens de Simpson methode. Dat doe ik, sinds de kanker van mijn oma. Het bleek toen erg lastig, aan THC olie te komen of tegen absurde prijzen. De overheid zou het daarom meer toegankelijk moeten maken…

Zelf gebruik ik het voor mijn slaapproblemen en mijn partner voor de spierziekte. Het is goed tegen vele ziektes en gewoon plantaardig!

Mocht u ook niet aan de THC of CBD olie kunnen komen, kunt u altijd mailen: michelentiny@home.nl . wellicht dat ik u kan helpen ermee

Laatst bewerkt: 20/08/2018 - 06:57
Graag meer info, mijn oma is gediagnosteerd met longkanker en uitzaai in het skelet.. (kan me via email bereiken op GORGONZOLAXIII@gmail.com) Mijn oma is te zwak voor behandeling en zou naar palliatieve gaan normaal, maar heb hier dikwijls genoeg over gelezen om het te willen proberen. mvg
Laatst bewerkt: 20/08/2018 - 06:57

Hallo ik ben 16 oktober geopereerd aan een tumor in mijn dikke darm.

Deze is verwijderd en waren geen uitzaaien naar andere.organen.

Moet wel een preventieve chemo ondergaan.

Een nadeel van deze chemo is de tintelende vingers en tenen.

Ik gebruik hiervoor thc olie en de tintelingen voel ik gelijk wegvloeien.

Ik bestel het bij een vriend van mij 

Ik heb er goed baat bij en slaap zeer goed.

Als u vragen heeft over het gebruik stuur me dan een reactie naar mijn mailbox van Kanker.nl.

 

Laatst bewerkt: 06/01/2019 - 14:30

Als je voor CBD olie uit de winkel dan is het kiezen van het juiste merk & product echt ontzettend belangrijk.

Kruidvat en Action bijvoorbeeld (maar ook enkele duurdere merken) geven geen enkele informatie over de herkomst en inhoud van het flesje. Omdat hennep zeer makkelijk (giftige) stoffen en zware metalen uit bodem en lucht absorbeert, is de kans groot dat de olie er vol mee zit. Biologisch zou voor alle hennepproducten de standaard moeten zijn, maar helaas is dat nu niet zo. Dit is de voornaamste reden dat sommige merken duurder zijn. Zij werken met biologische teelt en testen hun product in een laboratorium. Die testrapporten kun je inzien of opvragen. Op cbd-check.eu testen, vergelijken en beoordelen wij de meest verkochte CBD-merken op kwaliteit en prijs.

Laatst bewerkt: 02/01/2019 - 18:32

Ik maak THC /CBD-olie zelf volgens Simpson methode, sinds de longkanker van mijn oma. Het bleek toen erg lastig, aan THC olie te komen, óf tegen absurde prijzen, óf we kregen een of ander slap aftreksel v/e internetaanbieder, óf we kregen gewoon helemaal niets, nadat we al betaald hadden!

Omdat ik het zelf maak, weet ik ook zeker dat ik goede olie heb, van daadwerkelijk 25% pure pasta (géén rare toevoegingen en géén leugens over het %THC of CBD, zoals vaak het geval is, bij de massaproductie van internetaanbieders/bedrijven/stichting SuverNuver)

De overheid zou het daarom meer toegankelijk moeten maken, zodat mensen gewoon niet tegen zulke problemen aan kunnen lopen....

Zelfs bij de apotheek, durven ze gewoon 180 euro te vragen voor een flesje (wel héél erg verdunde) THC olie!

Zelf gebruik ik het voor mijn slaapproblemen en mijn partner voor de spierziekte. Het helpt écht goed.

Mocht jij ook tegen bovengenoemde problemen aanlopen, of heb je vragen, kun je me altijd mailen: michelentiny@home.nl . wellicht dat ik je kan helpen ermee...

Laatst bewerkt: 06/02/2019 - 19:18