Bijwerkingen panitumumab

Openbaar gesprek
20 september 2016 om 09.03,
gewijzigd 20 september 2016 om 21.00
Hallo, ik heb uitgezaaide dikkedarmkanker en de chemo's slaan niet meer aan. Ik moet nu beslissen of ik nog een behandeling wil met Panitumumab. Is er iemand die dit middel nu krijgt en mij kan vertellen hoe ernstig de bijwerkingen zijn.
Ik hoor het graag.

Saskia

7 reacties

Hallo Saskia,

Ik heb persoonlijk geen ervaring met Panitumumab (merknaam Vectibix), maar ik heb zojuist voor je even rond gekeken in een besloten Amerikaanse/Internationale Facebook groep voor darmkanker fase IV patienten.

Uit 22 reacties haal ik dit:
- (zware) rode huiduitslag (bijna iedereen heeft daar mee te maken, ernst en locatie verschilt van persoon tot persoon). Te bestrijden met antibiotica en bepaalde shampoo's , sommigen nemen al antibiotica een of twee weken voordat de kuur begint in overleg met een dermatoloog.

En een aantal personen klagen over:
- zweren in de mond
- droge, soms jeukende huid

Veel sterkte gewenst met het maken van een lastige keuze. Heb je interesse om lid te worden van een paar mogelijk interessante Facebook groepen, dan lees ik het hier wel of stuur mij even een contactverzoek via deze site.

Vincent
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik heb 3 kuren Panitumumab gehad, maar bij mij is het niet aangeslagen, daarom ermee gestopt. De bijwerkingen: acné in het gezicht en op borst en rug en zeer droge huid, ook wat meer haargroei in het gezicht. Ik vond het eigenlijk nog meevallen, maar als de kuur goed aanslaat zijn de bijwerkingen meestal ook erger, volgens mijn oncoloog. Ik zou het toch proberen, mocht ik in jouw plaats zijn. Succes met je keuze en met de eventuele behandeling!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Jammer dat er op kanker.nl zo weinig te lezen is over panitumumab, want ook ikhad wat meer willen weten over deze kuur. De chemo doet bij mij ook zijn werk niet meer en hoopte hier wat meer respons te vinden. 

Groetje jose.

Laatst bewerkt: 25/03/2021 - 19:05

Goedemorgen Jose,

na chemo’s ook aan panitumumab ( vectibix) begonnen. De eerste tekenen zijn positief de tumormarkers dalen, meer dan bij chemo. Tumoren blijken na 2 scans ook te slinken.

verder wel huiduitslag e.d. daar heb ik creme voor, maar blijf5 wel een dingetje.

grt Paulus Breda

Laatst bewerkt: 15/04/2021 - 10:11

Bedankt voor de reactie.

Zelf heb ik erg veel last van de Panitumumab. Mijn huid voelt als schuurpapier,met venijnige  pukkels, mijn hoofdhuid is overgevoelig en doet zeer,plus de heftige jeuk.

Had niet verwacht dat het zo'n heftige reactie zou geven. Ben er niet blij mee.

Gr. Jose.

Laatst bewerkt: 19/04/2021 - 15:12

Hoi Jose, ik heb nu ook erg veel last in mijn liezen en ben in overleg 3 weken gestopt. Mijn huid geneest niet en het lopen gaat ook lastig door de dunne huid.

voor wat betreft je hoofdhuid, toch af en toe wassen met neutral shampoo met washand? Ik herken het, maar anders wordt de huid zo vies en korsterig.

 

Laatst bewerkt: 26/04/2021 - 11:18

Paulus bedankt voor je reactie,

Ik krijg nu antibiotica  en zalf, plus pilletjes en tot op heden mag ik niet mopperen, het slaat aan, de jeuk is geminimaliseerd . Eindelijk weer een beetje rust in mezelf. Dat opgejaagde gevoel was extreem door de jeuk. We hopen nu dat dit stabiel blijft en dat de CT-scan  uitwijst of dit alles resultaat heeft gehad. Als de CT-scan  geen verandering aangeeft dat wil ik absoluut  stoppen met deze bagger. 

Laatst bewerkt: 11/05/2021 - 12:19