Over mij

Hoi! Ik ben Marije Stenstra, 40 jaar, moeder van twee geweldige jongens van bijna 8 en 4 en ik woon samen met mijn liefde Harm.

Op 20 juli 2018 hoorde ik na twee spannende weken dat de moedervlek die ik had laten verwijderen een melanoom was, met uitzaaiing naar mijn lymfeklieren: melanoomkanker fase IIIa. Tot dan toe had ik geen idee dat dat de meest agressieve vorm van huidkanker is, agressief omdat deze kan uitzaaien naar lymfeklieren en andere organen.

Wat volgde was een operatie waarbij het litteken groot werd weggesneden en de lymfeklieren uit mijn rechteroksel werden verwijderd omdat hier ook kankercellen te zien waren.

Omdat er tot voor kort geen reguliere behandelmethoden voor waren zoals chemo of bestraling is dit typisch zo'n kado waar ik niet op zat te wachten. Sinds eind 2018 jaar krijgen melanoomkankerpatiënten fase 3 de mogelijkheid om Immuuntherapie te krijgen als adjuvante behandeling. Dat heb ik een tijdje geprobeerd maar door de vele en vooral vervelende bijwerkingen ben ik daarmee gestopt.

In november 2020 bleek ik opnieuw ziek te zijn, al snel werd ik geopereerd: een okselkliertoilet nu aan de linkerkant.

Elke week deel ik een blog op mijn website, over mijn leven na kanker. MarijeStenstra.nl.  Wil je een mailtje ontvangen als mijn nieuwe blog online staat? Hier kun je je aanmelden.

Op youttube vind je al mijn vlogs vanaf de eerste dag: Melanoommonoloog. Het helpt mij om mijn gedachten te verwoorden maar vooral ook om de behoefte dat dit zin heeft, vorm te geven. Door te delen wat ik mee maak en mijn kijk daarop, hoop ik ook anderen tot steun te zijn.