Vrijdag 26 augustus 2022 -Naar het hospice of toch niet?

De  gebeurtenissen van de afgelopen dagen laten zich weer opschrijven als een script die niemand had kunnen bedenken. Waar zal ik beginnen.......Zoals verwacht ging de planning die wij voor ogen hadden toch weer anders verlopen:
Eergisteren (afgelopen woensdag) na bezoek van de huisarts en thuis bloedprik controle ben ik met de ziekenauto thuis opgehaald om naar het UMC vervoerd te worden. Ik was totaal op, geen kracht en geen energie meer en ik was nog witter dan wit van huidskleur. Hele dag op bed en slapen. Mijn bloed HB waarde bleek 2.3 mmol/l te zijn en dan schijn je eigenlijk al langer dood dan levend te zijn. (normaal rond de 10 mmol/l). Bijzonder zo'n ritje in een ambulance naar het UMC. Met alle egards werd ik weer ontvangen bij de 1e hulp🤣
Lang verhaal kort: ik heb gedurende de namiddag en avond 4 zakken bloed gekregen en ben daar weer dusdanig van opgeknapt na een nachtje intern op de afdeling oncologie. Eerst een beetje beter en na een goede nachtrust vannacht toch weer veel beter. Wel had ik gisteren nog de beslissing staan dat ik vandaag naar het hospice zou gaan want op een gegeven moment weet je het ook niet meer. Ik had hier thuis al van alles afscheid genomen, met z'n 4-ren een soort van "laatste avondmaal" genuttigd, met z'n allen op de bank na-gekletst  en mijn 'weekend-tas' gepakt. Een bijzonder avondje!

Inmiddels besloten dat ik mijn 'verhuizing' naar het hospice heb uitgesteld naar komende maandag. En ach.....maandag kan het weer anders zijn.
Via deze blog zal ik jullie dagelijks op de hoogte houden. Het is voor mij/ons geen doen om een ieder persoonlijk op de hoogte te houden. Ook jullie lieve Whatsapp berichtjes (altijd welkom!) zal ik  niet beantwoorden. Niet omdat ik niet wil maar omdat dit voor mij dagelijks geen doen is. Volg ajb gewoon deze blog,  Ook even geen bezoek etc.  Liefs, Tom

9 reacties

Ik ken je helemaal niet, maar ik ben in tranen. Wat gaat het gvd snel. Van wie mag dat, nee, dit mag helemaal niet, gewoon sowieso niet. Heel veel kracht en sterkte voor jou en de jouwen, ik hoop op zoveel mogelijk mooie momenten en warme gesprekjes voor jou, jullie, en eindeloos veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 15:47

Meestal als ik niet weet wat ik moet zeggen klik ik het hartje aan. Maar dat lijkt nu niet voldoende. Je hebt ons meegenomen en een kijkje gegeven in jouw leven met je familie en lieve vrienden. En dan ineens lijkt alles zo snel te gaan. Ik weet verdorie niet wat te zeggen Tom. Ik klik toch maar weer het hartje aan...

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 16:20

Het bloed heeft je goed gedaan.
Nu ben je in je eigen omgeving thuis met je geliefden. 
Veel warmte en liefdevolle aandacht in deze fase.

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 23:24

Intens. Weet eigenlijk geen woorden te bedenken. Sterk dat je dit blog nog bijhoudt. Heel veel sterkte!

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 08:46

Ik ken je niet maar volg je al een tijdje. Je schrijft alles met een knipoog, humor zelfs. Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt maar je geeft  sterkte en ja, ook een glimlach aan velen. Nu zit jij in een moeilijke tijd en ik kan alleen maar zeggen dat ik aan je denk.

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 09:02

Gossakkes Tommie, wat een rollercoaster toch…. Fijn dat je toch iets bent opgeknapt. Bizar idee dat je maandag verhuist naar en hospice. Ik volg je blogs en vind t iedere keer opnieuw reteknap hoe je het allemaal verwoordt en de lezer daarmee een kijkje gunt in hoe je t beleeft. Diepe buiging voor jou en de jouwen. Respect 🙏🏼  Liefs, Esther

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 10:46

Lieve Tom nog bijzondere lieve dagen gewenst met je mooiste bezit 😍😍😍😍😍😍😍😍

denk aan jullie🍀🙏🏽

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 12:04

Beste Tommie,

Nu leef je dus eigenlijk op 4 zakken bloed van iemand anders. Fijn dat het je nog wat kracht gegeven heeft voor bv dit weekend. Geniet van alles om je heen man, luister nog naar diegenen die je liefhebben en naar de vogeltjes. het gaat nu wel G..vergetu snel man. Hospice of niet? What to do ? Do it your way.

Sterkte

 

Gozah

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 16:31