Zaterdag 27 augustus 2022 -Snappen jullie het nog?-

(foto:bloedtransfusie UMC woensdag j.l.) 
Het lijkt op een normaal weekend deze zaterdag. Goed geslapen, vanmorgen mijn bordje Brinta gehad en zelfs nog even met vrouwlief op bezoek geweest bij zoonlief die zijn meisjelief  helpt met het inrichten van haar net toegewezen huisje in Hoevelaken. Snappen jullie het nog?? Zo heb je je koffer gepakt om per ambulance naar het hospice te gaan en zo heb je een 'normaal'  weekend en ga je er even gezellig op uit! Wel een paar versnellingen lager maar toch....

Inmiddels is mijn gewicht onder de 70 kg gezakt en dat vind ik toch wel alarmerend maar ik schijn er niks aan te kunnen doen. De ziekte schijnt veel energie te vreten en daar valt niet tegen op te eten ondanks dat ik dagelijks aan de Nutridrink en andere volle producten zit. Wel blij dat de eetlust weer enigszins terug is maar is toch veel te weinig om gewicht op pijl te houden en nu moet ik eerlijk zeggen dag ik al nooit een grote eter was (wel een grote snaaier).
Maar waarom heeft kanker toch zoveel energie nodig dat deze mijn vet en spieren moet opvreten?  Waarom heeft ie niet genoeg aan 2 Big-Mac's een grote friet en een large cola per dag en laat ie mijn lichaam lekker verder met rust? Geen probleem voor mij om dagelijks wat bij Thuisbezorgd.nl  te bestellen of even langs de Mc-Drive langs te laten rijden.

Op dit moment heb ik geen echte  medische begeleiding. Niet meer bij het UMC (uitbehandeld) ,en als ik naar het  hospice ga is het contact met de huisarts weg en val ik onder de medische hoede van het hospice.
De komende tijd toch vaker  mijn Hemoglobine (HB waarde) laten checken maar raad wat,  de website van onze huisartsen-praktijk  ligt er al een tijdje uit om een afspraak te maken maar daar vinden we ook wel weer een oplossing voor.

Vandaag in ieder geval een 'goede' dag gehad. Zoals het er nu uitziet is het natuurlijk onzin dat ik maandag naar het hospice vertrek. Wat een contrast met 3 dagen geleden. Er zijn zeker urgentere gevallen die deze plek zo nodig hebben en volgende week zien wij wel weer  hoe het met dit lijf. gaat Laten wij maar dag - bij - dag de situatie bekijken. Morgen weer een update!

4 reacties

Hi Tom,

We bekijken het van dag tot dag. Wat mij betreft mag dat nog best een tijd duren, maar hoe lang trekt die minder dan 70 kg dat nog ? Moeilijk en o zo hardvochtig om te voelen hoe je naar de klote gaat. Alleen de geest werkt nog goed en je kan met je lieverds nog wat doen. Heb je veel pijn? Hoop dat dat weggewerkt kan worden met al die troep die ze hebben. Kom je mogelijk in een vrijdenkend hospice? Een plek waar je ook nog kan en vooral mag zeggen wat je zelf wil? Of in een gelovige versie ? Dat je laatste reis er aan komt weten jij en je geliefden, geniet van elk moment, van elke dag van elke zonnestraal.

Het allerbeste voor jullie allemaal.

Greetz

Gozah

Laatst bewerkt: 27/08/2022 - 21:53

Ja inderdaad dat is het vervelende van deze ziekte   het is iedere dag weer anders hoop dat je de hospice nog lang niet ziet van binnen fijn dat je blijft schrijven

Wel fijn dat je ondanks alles je nog een beetje kan genieten van alles

Hou je haaks

Willeke

Laatst bewerkt: 28/08/2022 - 08:07

Jouw ogenschijnlijke  ‘knipoog’ waarmee je dit beleeft/ omschrijft is  noemenswaardig, Tom! Kanjer. Ik hoop dat je nog heel, heel veel blogs mag schrijven. Ik gun je nog zo veel tijd met mooie nieuwe herinneringen. Ik weet zeker dat je hier meer mensen mee inspireert dan dat jij durft te geloven. Dus ook voor hen en mezelf hoop ik dat. Keep going!!

liefs,

esther

Laatst bewerkt: 28/08/2022 - 17:04

Fijn om te lezen dat je weer een “goed” weekend hebt meegepikt, ik hoop dat er nog veel goede momenten voor je in het verschiet liggen!

Groet,  Ruud

Laatst bewerkt: 28/08/2022 - 20:47