Over mij

Ik ben nog niet zo lang op deze site omdat ik nooit iets op heb gezocht op het internet. Ik wilde geen enge verhalen lezen en zelf onder vinden. 
In 2018 op onze trouwdag krijgen wij te horen dat ik nierkanker had. De week erna ging ik door de hele molen in het ziekenhuis in Den Haag. Op woensdag kregen we te horen dat de chirurgen mij niet durfde te opereren en ik moest maar in avl Amsterdam gaan praten die waren bezig met een studie. 
De dag erna ging mijn nier bloeden en lag ik dik een week in dat ziekenhuis. Het gesprek in het avl was heel positief en uiteindelijk besloten we toch om hier aan mee te doen. 3 maanden immuumtherapie en axitinib erbij geslikt. Mijn nier was 6 cm gekrompen dat was een goed teken. Daarna was de operatie mijn nier is verwijderd. Ik hoorde toen ik daar lag dat ze ook 20 limfe klieren hadden verwijderd waarin 5 kanker zat. 
Bijna twee jaar goeie scan gehad en een dag voor de kerst 2020 kreeg ik te horen dat er uitzaaiingen gezien werd in beide longen. Het zit helemaal beneden ze zeggen dat is gunstig??  Maar pfffff ik heb het hier heel zwaar mee gehad ben erg positief en ga er weer voor. Heb afgelopen donderdag mijn long biopt gehad die erg mee viel. Over een paar dagen de uitslag ze wilde zeker weten dat het uitzaaiingen van de nierkanker is en geen longkanker bijv want dan moeten ze dat anders gaan behandelen. 
ze kunnen ook nog besluiten om te wachten omdat de plek heel langzaam groeit maar daar krijg ik de rot zenuwen van. 
Ik ben 48 jr geworden in maart en heb twee jongens van 18-12 jr. en een mega lieve man die alles voor mij overneemt. 
 

veel liefs Tanja