Goed nieuws met een domper

Twee kuren zware medicatie Sutent geslikt en mijn scan gehad. Ik zou de uitslag van een andere arts krijgen. 
hij zei gelijk dat de uitzaaiingen in mijn longen al goed waren geslonken en dat hij erg tevreden was. Dus wij ook erg opgelucht maar toen zei hij de uitzaaiing op je schildklier is ook goed geslonken en toen werd ik stil. Hoezo uitzaaiing op mijn schildklier dat was nog nooit gezegd had in beide longen uitzaaiingen dat was bekend. Maar de arts vond dat het geen dingetje was het is aan het slinken en daar was alles mee gezegd. 
mee dagen erna maalde het zo in mijn hooft dat ik mijn studie arts gebeld heb en mijn ongerustheid voor gelegd. Hij kon mij vertellen dat de plek van 2 cm nu naar 1,3 cm was geslonken op mijn schildklier en dat ik het na de volgende twee kuren even aan mijn eigen hoofdbehandelaar moest na vragen. 
pffff hoe gaan jullie hier mee om ik heb nachten niet geslapen ben als de dood dat de uitzaaiingen naar mijn hoofd gaan. 
 

Toen mijn man en ik het ziekenhuis uitliepen hebben we afgesproken dat dat stukje maar tegen niemand te vertellen en het alleen te hebben over dat alles zo goed aan slaat. Maar ik heb het er best heel moeilijk mee. 
Ben normaal heel eerlijk en open over alles  

liefs Tanja 😘

4 reacties

Lieve Tanja,

Huh? Uitzaaiing op je schildklier en daar wist je niks van af? Begrijp ik dat goed?

Ik zou het daar persoonlijk ook heel moeilijk mee hebben, en denken wat houden ze verder nog achter? Weet je zeker dat ze je dat niet eerder hebben verteld? Zo ja, dan is dat wel heel erg slordig en raar. En dan zou ik dus wel snel een gesprek willen hebben, want hier krijg je een onzeker gevoel van.

Heel veel sterkte en ik zend je hierbij heel veel wijsheid en liefde!!

Groet, Anne

Laatst bewerkt: 02/08/2021 - 15:03

Hai anne

nee je begrijpt mij goed ik ga altijd met mijn man naar de uitslag gesprekken en er is nog nooit iets over de schildklier gezegd. Mijn eigen arts is met vakantie dus moet echt wachten. 
hoe moeilijk dat ook is.  Ik loop in het AVL Amsterdam ( Antoni van Leeuwenhoek) dus je zou wel zeggen een van de top ziekenhuizen. 
 

bedankt voor je berichtje ik ga een mail naar mijn hoofd behandelaar schrijven met mijn zorgen. 
 

liefs Tanja 

Laatst bewerkt: 02/08/2021 - 21:15

Dit zou ik toch ook niet graag horen. Vooral als je hoort dat behandelingen goed gaan. Heel vervelend. Ik vind het sowieso allemaal moeilijk te beseffen. Maar bedenk: ook in je schildklier is de tumor kleiner geworden. En daar moet je je aanvast houden.

En ik zelf zou het niet 'geheim' houden. Je hebt het al zwaar genoeg om ook nog dingen voor je te houden. 

Laatst bewerkt: 05/10/2021 - 21:44

Ik heb inmiddels mijn laatste scan gister gemaakt nu een weekje wachten. Ik heb verschillende mensen ingelicht dat ik er toch over kon vertellen. 
mik ben mega positief maar soms krijg ik wel veel op mijn bordje 🥲

Laatst bewerkt: 06/10/2021 - 08:06