Nierkanker met uitzaaiingen naar longen

Ik ben nog niet zo lang op deze site omdat ik nooit iets op heb gezocht op het internet. Ik wilde geen enge verhalen lezen en zelf onder vinden. 

In 2018 op onze trouwdag krijgen wij te horen dat ik nierkanker had. De week erna ging ik door de hele molen in het ziekenhuis in Den Haag. Op woensdag kregen we te horen dat de chirurgen mij niet durfde te opereren en ik moest maar in avl Amsterdam gaan praten die waren bezig met een studie. 

De dag erna ging mijn nier bloeden en lag ik dik een week in dat ziekenhuis. Het gesprek in het avl was heel positief en uiteindelijk besloten we toch om hier aan mee te doen. 3 maanden immuumtherapie en axitinib erbij geslikt. Mijn nier was 6 cm gekrompen dat was een goed teken. Daarna was de operatie mijn nier is verwijderd. Ik hoorde toen ik daar lag dat ze ook 20 limfe klieren hadden verwijderd waarin 5 kanker zat. 

Bijna twee jaar goeie scan gehad en een dag voor de kerst 2020 kreeg ik te horen dat er uitzaaiingen gezien werd in beide longen. Het zit helemaal beneden ze zeggen dat is gunstig??  Maar pfffff ik heb het hier heel zwaar mee gehad ben erg positief en ga er weer voor. Heb afgelopen donderdag mijn long biopt gehad die erg mee viel. Over een paar dagen de uitslag ze wilde zeker weten dat het uitzaaiingen van de nierkanker is en geen longkanker bijv want dan moeten ze dat anders gaan behandelen. 

ze kunnen ook nog besluiten om te wachten omdat de plek heel langzaam groeit maar daar krijg ik de rot zenuwen van. 

Ik ben 48 jr geworden in maart en heb twee jongens van 18-12 jr. en een mega lieve man die alles voor mij overneemt. 

 

 

veel liefs Tanja

3 reacties

Jeetje Tanja, dat is een heftig verhaal zeg. Goed dat je het hier van je af bent gaan schrijven. Ik wens je veel kracht toe voor de uitslag over een paar dagen en alles wat komen gaat. 

♡ Tessa

Laatst bewerkt: 15/04/2021 - 17:48

 Ik hoop voor jou dat schrijven helpt bij het verwerken hetgeen je overkomt, respons krijgen van mensen met soortgelijke problemen en levenservaring kan helpen al is het alleen door de herkenning van vraagstukken die op je pad komen.

Sterkte

Laatst bewerkt: 15/04/2021 - 22:29

Bij mijn dochter is het een soortgelijk verhaal: de niertumor werd in okt 2019 weggehaald en in sept 2020 waren er uitzaaiingen in de longen. De biopsie bevestigde uitzaaiingen van het helderniercarcinoom. Veerle wordt behandeld met pembrolizumab (immunotherapie) en verdraagt  de behandeling goed. Na 2 controlescans is er duidelijke vermindering van de metastases. Veerle zelf, die een mentale beperking heeft,  blijft welgezind in het leven staan waaruit wij opmaken dat ze weinig last heeft van de kanker.

jammergenoeg werd ook een metastase gevonden in een ruggenwervel waarvoor ze nu bestralingen krijgt. Ook hier merken we niet dat ze last heeft.

Ik  wens je het allerbeste en veel moed, probeer positief te blijven, er zijn veel goede behandelingen voorhanden nu.

mama Doris

Laatst bewerkt: 02/08/2021 - 09:15