The Cruise

Na een week op cruise vakantie te zijn geweest zijn we weer thuis. Wat een ervaring was dat!

De vakantiereis begint al zodra je in de auto stapt met je koffers en alle andere handel en Hop, Hop naar Schiphol Airport gaat. Het advies was om 4 uur van te voren aanwezig zijn op Schiphol, dus om 07.00 uur waren we daar, we hadden al gauw de koffers ingecheckt en de douane proef doorstaan. Een halfuurtje later zaten we aan een cappuccino en ik een muntthee. Toen was het wachten tot 11.30 uur want dan vertrekt het vliegtuig naar Genoa (Italië) 

Op het schip (Costa Firenze) wordt je alles uit de hand genomen, het begint al met je koffers  die geef je af aan de kruiers zij zorgen ervoor dat deze later voor de deur van je cabine staan. In je cabine vindt je alle informatie over het schip en je persoonlijke pasjes, die geven je toegang tot het schip het is een soort ID kaart voor de komende dagen. Het personeel is allemaal Aziatisch/Indonesiërs en super vriendelijk, ze doen van alles voor je, je hoeft het maar te vragen en het wordt geregeld, zij werken 9 maanden lang op het schip en dan hebben ze 3 maanden vakantie. Elke avond kon je of naar het theater, casino, disco, loungen, shows en party's tot in de late uurtjes. Er was zelfs een heuse ABBA disco! Mijn favoriete band, kei cool toch. Het schip heeft ook verschillende exclusieve winkeltjes, een grote spa, fitnessruimte, manicure en kapper en ik weet niet wat nog meer.

Het schip heeft natuurlijk ook verschillende zwembaden en Hottup's, dus als we geen excursie geboekt hadden zaten we om 09.00 uur ochtends on de Hottup, heerlijk even bubbelen. Wat ook grappig was, is dat wij de enigste Nederlanders waren aan boord. Dus we konden maar roddelen over de andere passagiers of ook wel een hobby "mensen kijken genoemd" hahaha. Er was een dame bij die lag elke dag bij het zwembad/zonnendek en avonds kwam ze in haar gala jurk dineren, de ene jurk was nog mooier dan de ander. Wij hebben ook elke avond heerlijk gedineerd, elke avond was een 4 gangen diner met kleine culinaire hapjes, maar je zat er toch vol van. 

De plaatsen/landen die we bezocht of aangelegd hebben zijn: dag 1. Opstappen in Genua (Italië) Dag 2. Marseille (Frankrijk) Dag 3. Barcelona (Spanje) Dag 4. Zeedag Dag 5. Cagliari, Sardinië (Italië) Dag 6. Parlemo, Sicilië (Italië) Dag 7. Civitavecchia, Rome (Italië) en Dag 8. Einde vakantie in Genua.

De chemopillen gingen ook mee op reis, en ik twijfelde nog of ik wel ermee zou starten op de vakantie. Maar de datum had ik zo afgesproken met de oncoloog van het Jeroen Bosch ziekenhuis, en als ik een weekje later zou starten dan moesten ook alle andere afspraken verzet worden, zoals bloedonderzoek, scans en gesprekken met de oncoloog en zo. Dus ik dacht zo, we starten maar met het innemen met de chemopillen, want die roze "dondertjes" kan ik wel aan. En dat was ook zo tot op zeker hoogte, want ik kreeg last van wat duizeligheid, en de moeheid kwam er ook nog even bij. Doordat het daar rond de 30 graden was had ik weinig last van neuropatische verschijnselen. Mijn conditie is weer bijna naar nul, nu we weer thuis zijn ga ik het wandelen en de krachttraining weer oppakken, met kleine stapjes weer vooruit met die fluit! De conditie die ik had zal niet meer terug komen, maar misschien kom ik wel halverwege van wat ik voor mijn ziekte had, en daar zou ik al heel blij mee zijn, dan voel je, je toch weer wat sterker dan voorheen.

We kunnen terug kijken op een hele mooie ervaring, en als het kan gaan er nog meer mooie herinneringen bijkomen. Op naar het volgende Cruiseschip!

Als afsluiter natuurlijk een ABBA liedje: Chiquitita.

Waarom specifiek dit liedje, deze cruisevakantie hebben we geboekt omdat ik ongeneeslijk ziek ben, en normaal ben ik ook altijd van de partij om op de disco vloer helemaal los te gaan en te dansen tot dat je benen er moe van worden. Maar die behoefte of plezier kan ik nu moeilijk opbrengen. Misschien een volgende keer, als de wind in mijn hoofd een andere kant op waait 🙂

3 reacties

Dan vaart zo'n schip toch nog behoorlijk door, dat valt mij niet tegen. Was er nog tijd voor city trips?

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 11:10

Hoi Zweef, ja je kan kiezen uit verschillende excursies om bij te boeken of je neemt een taxi/shuttle bus  naar de stad waar je aangemeerd bent. Van het schip afgaan gaat heel vlot, het schip op gaan is wat strenger. Je moet drie keer je pasje van het schip laten zien aan de beveiliging en dan gaat je handtas/rugzak en jezelf even door een scan apparaat. 

Laatst bewerkt: 26/08/2022 - 11:20