Over mij

Hallo, ik ben Tina in mijn 39ste levensjaar op 2 maart 2022 kreeg ik de diagnose maagkanker met uitzaaiingen naar het buikvlies, dit betekent gelijk dat ik ongeneeslijk ziek ben ook wel palliatief! Het begon een klein jaartje geleden met vage klachten zoals maagzuur en oprispingen na het avondeten, er was toen geen aanleiding dat er een vreselijke ziekte in mij groeide.

Na een half jaar intensieve chemokuren met Oxaliplatin en Capecitabine had ik In december 2022 een drie maandelijkse CT-scan, daarop was te zien dat de kanker verder is uitgezaaid naar mijn eierstokken. Begin januari 2023 ben ik gestart met de tweedelijns chemokuur Paclitaxel met Ramucirumab, dat is een tijdje goed gegaan, tot juni 2023. En helaas weer was te zien op de CT-scan dat de kanker gegroeid is, ik heb er een tumor bij gekregen bij mijn eierstokken van 8 bij 16 cm groot. Dus eind juni 2023 gestart met de derdelijns chemokuur (TAS 102) Vanaf juni 2023 kreeg ik veel last van ascites in mijn buikholte dit wordt aangemaakt door de kankercellen, ook wel bekend als een "vocht-buik" De enigste oplossing daarvoor is een ascites punctie te ondergaan ook wel een drainage. De kans dat je buik zich weer vult met vocht is groot, en die pech heb ik ook.

Op 25 augustus 2023 - ben ik uitbehandeld 🫤 De kanker blijft groeien ondanks de derdelijns chemokuur. Voor de pijnlijke klachten heb ik morfine pleisters. Alle zorg wordt overgedragen naar de huisarts en palliatief wijkteam. 

Wil je weten hoe mijn verhaal verder gaat, dat lees je verder in mijn blog.