Het is niet erfelijk!

Vandaag heb ik de uitslag gekregen van het erfelijkheidsonderzoek naar maagkanker bij de Radboud universiteit Nijmegen. Ze hebben getest op twee GEN type, waarvan ze weten dat die maagkanker veroorzaken. Gelukkig voor mijn familieleden heb ik die twee typetjes niet in mijn bloed zitten, maar wel jammer voor mij, want nu weet ik nog steeds niet waarom ik deze pech gekregen heb en ongeneeslijk ziek ben geworden, en waardoor mijn leven een drastische wending heeft gekregen.

Ik probeer te genieten van de leuke dingen in het leven, dat valt niet altijd mee, ik neem het maar zoals het komt. Het is wat het is, en daar kan niemand iets aan veranderen, alleen hoe je er zelf mee om gaat dat maakt het grote verschil.

Laatst stond Louise de instructrice van de sportschool voor de deur, ze kwam een kaartje brengen namens het hele team en alle sportvrienden. Ik was zeer ontroerd toen ik het kaartje las en het mooie gedicht wat erbij zat.

* Ik zit langs de rivier van dromen, op een bankje van berusting. Turend naar wat nog gaat komen, ik hoop op de toekomst, verkerend in het heden. Terwijl wat geweest is langzaam verstomd, roep ik in de stilte naar de wens van mijn hart. Te dromen van wat komen gaat, daarin speelt hoop haar part. Mijn hart is ongeduldig, mijn verstand zegt: "kalm aan" Dus zit ik op het bankje van berusting, en kijk de toekomst aan*

Nu gaan we genieten van onze cruise vakantiereis, en daarvoor heb ik natuurlijk weer een toepasselijk fout liedje voor jullie, geniet ervan....hahaha.

De woonboot van Stef Ekkel

Tot de volgende blog 👋