Coronafrustratie

Eigenlijk is dit blog vooral bedoeld voor 'gezonde' mensen en mijn social media contacten. Ik  had hem dan ook eerst op mijn eigen pagina gezet (www.metzonderkanker.nl) en twijfelde even om hem hier ook te delen, maar ik doe het gewoon toch maar:

Ja, ook ik ben de maatregelen meer dan zat. Ook ik heb mijn vraagtekens bij een aantal van die maatregelen en ja, ook ik heb een mening over het vaccinatiebeleid in Nederland.

Eindelijk was dan gisteren het nieuws dat de doelgroep waar ik toe behoor begin mei op de planning staat om gevaccineerd te worden. Met dat nieuws wordt mijn ongeduld nog verder aangewakkerd; schiet op met die spuit!

Maar toen ik vanochtend mijn rondje nieuws en socialmediaverslaving even bijwerkte merkte ik dat mijn irritatie niet groeide naar de maatregelen (hoera, de winkels gaan weer zonder afspraak open! Zo fijn voor mijn chemobrein wat niet kan plannen, gewoon weer spontaan een winkel inlopen). Het groeide ook niet naar het vaccinbeleid. Nee, het groeide weer naar al het commentaar wat voorbij kwam. Dus misschien moet de titel van dit blog niet zijn 'coronafrustratie', maar 'meningfrustratie'.

Ach ja, ik kan het ook níet lezen en soms vraag ik me af of ik niet gewoon beter kan stoppen met het lezen van nieuws en mijn social media accounts niet beter kan opheffen. Ergens denk ik van wel, maar ik vind veel dingen toch ook gewoon te leuk om te volgen (alles met voeding, interieur, (moes)tuinieren, haken, contacten verder weg enz). Van Corona en de meningen probeer ik zo weinig mogelijk te lezen, maar toch komt het soms voorbij.Ik reageer nooit op die meningen, maar nu kan ik het toch niet laten om het hier even van me af te schrijven.

Ik snap oprecht dat er mensen zijn die zich niet laten vaccineren, mensen met bepaalde twijfels, goed doordacht en met goede argumenten. Waar ik me aan stoor zijn vooral de mensen die heel hard van alles roepen maar zichzelf vreselijk tegenspreken. Iemand die voor het nieuws geïnterviewd wordt over de vaccins en met droge ogen zegt dat hij die troep niet in zijn lijf wil. Terwijl hij een Big Mac met een grote cola voor zijn neus heeft staan en er zeker niet uitziet alsof hij dat met mate doet. Serieus? Met mate kan natuurlijk een hoop, maar als je vaak ongezond eet zijn de kansen op forse langetermijngevolgen toch echt vrij groot meneer.

Of mensen die continue delen wat er nou weer voor zeldzaam geval gemeld is na het zetten van een vaccin. Alles in rep en roer omdat er trombosegevallen zijn na het zetten van vaccins. Uiteraard enorm rot voor die mensen die het overkomt en nee, het zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Maar plaats het even in perspectief mensen. Van de pil kun je ook trombose krijgen, maar daar liggen we niet wakker van. 'Nee ik neem hem niet, al die bijwerkingen!' Nog nooit de bijsluiter van een paracetamolletje gelezen zeker? Elk medicijn heeft, jammer maar waar, bijwerkingen. Wanneer is het middel erger dan de kwaal?

Ik ben me ervan bewust dat ik misschien anders had gepraat als ik niet ziek was geworden. Sinds mijn ziekte en verdieping in voeding (en de rest) ben ik me veel meer bewust van hoe ver de gemiddelde Westerse mens verwijderd is geraakt van wat 'normaal' en gezond zou moeten zijn.

Eigenlijk zou ik vooral eens willen zeggen: mensen, zorg goed voor jezelf. Je leeft maar 1 keer, hebt maar 1 lijf. Zolang je gezond bent neem je dat meestal voor lief en denk je er niet over na. Maar als je continue slecht voor jezelf zorgt heeft dat in de meeste gevallen vroeg of laat effect. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, helaas kun je ook gewoon enorme pech hebben, maar goed voor jezelf zorgen doet zoveel goed. In mijn ogen betekent dat niet dat je een strak dieet moet volgen of Spartaans moet leven, maar een beetje meer bewustzijn en een beetje meer balans kan een groot verschil maken. Zeker als je zo stellig bent over het weigeren van de coronavaccins vanwege je gezondheid, kijk dan ook even kritisch naar je leefwijze. Tipje van mij, de kankerpatiënt.

12 reacties

Deel je mening hierover. Ik vind het heel jammer dat mensen maar wat roepen, zonder zichzelf verdiept te hebben....  Liefs 💖

Laatst bewerkt: 21/04/2021 - 12:54

Snap je nu waarom ik --HELEMAAL -- niet op "sociale " media zit??  hahaha

Al mijn hobby's en interesses probeer ik nog zoveel mogelijk heel ouderwets

via  forums te doen, maar helaas is het daar tegenwoordig erg rustig.

Ik hoef die privé - meningen van anderen helemaal niet te weten, want de

meeste mensen daar zijn te  "stom" om een interessante mening te hebben!!

Ik heb het al druk genoeg met mijn eigen mening...hahahaha

Ik heb trouwens die beruchte "astra" prik al gehad en ik moet zeggen dat

ik er idd enkele dagen behoorlijk beroerd van was en behoorlijk koorts.

Maar daar had ik mij al op voorbereid.

Maak je niet zo druk verder om die andere mensen en ga gewoon van

bijvoorbeeld Face - Book  etc etc weg.

Je wilt toch geen lid zijn van een criminele organisatie ??

XXX  Hans

---

 

 

Laatst bewerkt: 21/04/2021 - 13:33

Haha Hans, je hebt helemaal gelijk. Maar ja, ik wil het toch nog niet helemaal laten. 

Fijn dat je al een prik hebt gehad! Jammer van die reactie, maar wie weet hoe een coronabesmetting er dan in had gehakt. Ik ga een andere krijgen, ben benieuwd. 

Liefs Sandra 

Laatst bewerkt: 22/04/2021 - 08:25

Hallo Sandra.

De weigeraars hebben blijkbaar nog niet door hoe ernstig je klachten kunnen zijn als je met het coronavirus in aanraking komt. Heftig wat ik in het ziekenhuis allemaal al gezien heb. Maar ook als je niet zo ziek bent, dat je opgenomen moet worden, kan het zijn dat je in verband met aanhoudende benauwdheid en vermoeidheid maandenlang moet revalideren.

Geen vaccinatie willen in verband met de hele kleine kans op trombose vorming. Terwijl de kans op een longembolie vele malen groter is, als je ziek wordt door het coronavirus.

Amen.

Ik heb mijn zegje ook gedaan Sandra.

Hartelijke groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 22/04/2021 - 04:00

Ja dat geloof ik, jij zit er middenin. Ik begrijp gewoon niet dat mensen niet zien hoe klein die trombosekans is, als ik het goed heb onthouden zelfs een stuk kleiner dan bij de pil. En inderdaad die verhouding met longembolie...

Laatst bewerkt: 22/04/2021 - 08:28

Amen, jij blogt het, ik denk hetzelfde.  Ook ik reageer en lees maar zo weinig mogelijk. Onruststokers en slecht geïnformeerde mensen schreeuwen het hardste. 

❤😘

Laatst bewerkt: 22/04/2021 - 06:45

Nou inderdaad, onrust stoken. Wat heeft het voor zin zo op facebook ook...

Veel sterkte vandaag!

Liefs Sandra 

Laatst bewerkt: 22/04/2021 - 08:31