Over mij

Goedemorgen,

Ik had dit al eens gepubliceerd ergens op het forum maar een eigen blog is wel zo makkelijk. Dus bij deze! Ik heb een en ander naar de huidige situatie aangepast. 

Ik ben Jilles, bijna 62, woon in Zuid-Limburg, en heb begin september te horen gekregen dat ik prostaatkanker heb in een gevorderd stadium met uitzaaiingen in lymfeklieren, botten en een klein plekje van 3 mm op een long. Had ik ooit maar eerder mijn bloed laten testen.....PSA was bij de eerste meting begin september 424 en vóór de hormooninjectie verder opgelopen naar 576 in een paar weken tijd. Slik.... Nogal een agressieve kanker dan...... Drie en een halve week terug, vóór de eerste chemokuur met Docetaxel weer terug naar 440. Gelukkig! Teken dat de hormooninjectie aanslaat, toch? De internist oncologe en uroloog hebben besloten om vanwege dat plekje op mijn long mij toch ook chemo (Docetaxel) te geven (6 kuren, 1x per 3 weken) i.c.m. dat Zoladex anti-hormoon preparaat. Ik heb nagenoeg geen last van bijwerkingen, enkel die opvliegers te pas en te onpas maar die duren gelukkig nooit lang! Voel me verder dus gewoon goed! Ik ben sportief en moet ook blijven bewegen werd me verteld. Normaliter fiets ik iets van 10000 km per jaar in de Limburgse heuvels. Vanwege mijn goede fysieke gesteldheid hebben de specialisten mij ook geadviseerd om tegelijk die hormooninjecties te geven i.c.m. de chemo. Ben ik mee akkoord gegaan en nogmaals, gelukkig voel ik me acceptabel goed genoeg, Sporten gaat ook goed, wel wat minder intensief maar goed te doen. Het idee dat het minder gaat kan ook tussen mijn oren zitten. Ik gebruik ook wietolie (THC en CBD) erbij, met de wetenschap dat het goed werkt tegen de vervelende bijwerkingen maar het is een feit dat het ook de kanker mogelijk (!!) kan genezen, ik hou me overal aan vast maar blijf wel realist! Ik voel me tot nog toe goed, slechts 2x een aandrang tot overgeven gehad. Mijn eten smaakt beter dan ooit, intenser..... waarschijnlijk door de wietolie en regelmatig word ik er wat high van en beland in een situatie van duizeligheid maar ook met gieren van de lach erbij. Ik gebruik nu 3 x 4 druppels THC per dag en 2 x 6 druppels CBD olie.  Doe gewoon waar je je goed bij voelt, het is wat dat betreft trial and error. 

Natuurlijk zijn wij, mijn vrouw en ik, ons natuurlijk helemaal te pletter geschrokken maar ik ben ongelooflijk strijdbaar en pak alles aan. Ik wil nog niet dood en gaat ook voorlopig niet gebeuren! Natuurlijk hebben wij ook onze sombere momenten en kan ik het geen seconde loslaten maar het beheerst mijn leven niet. Ik blijf sporten, om de dag, iets van 40 tot 60 minuten, ga regelmatig wandelen, eet wat gezonder en blijf sowieso die 2 soorten cannabisolie gebruiken zonder er wonderen van te verwachten maar het is een feit dat het je sowieso goed doet voelen en dus een schild is voor sombere gedachten en pijn etc. En ik kan jullie vertellen dat high worden van wietolie echt wel plezierig kan zijn ook al beweren anderen dat je alleen sloom en slaperig word. Ik kom regelmatig echt niet meer bij van het lachen, vooral wanneer je naar de TV zit te kijken en je eigenlijk alles met een korreltje zout neemt wat ze je zitten te vertellen... echt, heel bijzonder.

En nu direct al goed nieuws gisteren...... Vorige week maandag was er voor aanvang van de 2e chemokuur weer bloed afgenomen en ik was natuurlijk ontzettend nieuwsgierig hoe mijn PSA waarde op dat moment zou zijn...... En wat gebeurt er? Is die specialiste vergeten er PSA op te zetten omdat dat voor aanvang van de kuur niet relevant zou zijn. Maar als patiënt wil je dit natuurlijk weten (!) en daarom had ik afgelopen donderdag een nieuwe bloedafname aangevraagd. Donderdag is bloed afgenomen en helaas pas gisteren de uitslag gehad. Maar.................. Let op!

Ik voelde al dat het best goed met me gaat en had zelf ingezet op een waarde van 300 tot 400 (was 440). Maar dat de waarde was gezakt naar slechts 15..... Whaaaaaa!!!!!!

De specialist was erg verrast maar vond het uiteraard fijn voor mij. Ik vertelde hem dat ik cannabisolie gebruikte. Even was het stil maar niet op een vervelende manier. Ik vertelde hem dat ik het gebruik als middel tegen pijnbestrijding en tegen sombere gedachten. Dat kwam erg goed over.

Zelf hecht ik een hoop waarde aan die cannabisolie! Daarna de hormoontherapie en pas daarna de chemo. Het is echter aangetoond dat de cannabisolie de werking van de chemo kan versterken. In ieder geval, mij doet het goed en heb een flinke boost van deze uitslag gekregen zonder dat ik TE VEEL waarde eraan hecht maar het is een feit dat de gekozen therapieën aanslaan, of dat nu dankzij die wietolie is of niet, het maakt mij niet uit. Ik denk echter van wel!

Nu maar hopen straks op het moment dat er weer een nieuwe scan word gemaakt de kanker krimpt. Ja, dat gaat gebeuren hoor!!!

Ik wil iedereen met deze vreselijke ziekte het beste wensen en ik hoop wat reacties te mogen ontvangen.

Groet,
Jilles