22022022 een klote datum voor mij

22022022

De dag des oordeels voor mij en mijn behandeling van de PK.

Vandaag bij de Oncologie verpleegkundige en de Oncologe geweest. Bij de eerste om vragen te kunnen stellen die ik heb/had en uitleg over wat er allemaal mentaal en fysiek speelt bij mij. Op zich een goed gesprek gehad.

Toen schoof de Oncologe aan, toen werd ook mijn vrouw erbij ingebeld om het zware deel van het gesprek te horen en waar nodig aan te vullen of vragen.

Al snel kwam het op de PSA verhoging van ruim 80 naar 146 in 2 maande ondanks zware behandeling. Dit hield dus in dat ingrijpen noodzaak is.  Bestraling gaat niet omdat mijn uitzaaiingen op verschillende plaatsen in mijn lichaam zitten. 2e optie, Chemotherapie,  waren mijn vrouw en ik geen groot voorstander van omdat ik fysiek slecht ben.En 3e optie was niets doen.

In overleg met mijn vrouw en arts ter plekke besloten om dus te gaan voor Chemotherapie, Dit traject stond denk ik al klaar want 1 belletje naar de afdeling en ik kon ingepland worden op 23022022 om 11.00. 

Dus ik ga h eet traject van de Chemo  weer in net als 3 jaar terug, alleen in een slechtere fysieke toestand en hope for the best.

23e een update als ik me een beetje goed voel een de Chemo me niet gelijk zieker maakt.

Greetz Robert 😊😉

8 reacties

Jeetje Robert. Wat is dit schrikken 😱 Er is altijd een keuze in hoe verder. Maar dit voelt niet als een keuze. Snap heel goed dat jij toch weer voor de chemo gekozen hebt. Hopelijk zijn de bijwerkingen voor jou te behappen. Probeer er blanco in te gaan. Bijwerkingen kunnen iedere keer anders zijn. Ook al ben jij nu in een minder goede conditie. Probeer die conditie wel vast te houden. Door kleine porties energierijk en eiwitrijk te eten. En door een paar keer per dag iets aan beweging te doen. Kop op. Ervoor gaan. Hopelijk gaat die chemo snel aanslaan. 🤞🤞🤞Hartelijke groet Dasje 🌷🌷🌷

 

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 09:25

Dag Robert,

’n Niet mis te verstane stijging. Ik hoop dat de chemo snel aanslaat. Houd moed. Elk moment in het proces is anders. Wellicht dat deze behandeling ondanks je conditie, beter te verteren is dan de vorige. Heel veel succes en sterkte voor jullie. Ik zal voor je duimen!

Groet,

René

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 10:05

Morgen Robert,

Er is eigenlijk geen keuze als ik het zo eens lees.Moeilijk traject weer dan man. Maar wil je door gaan dan moet je wel voor de chemo gaan natuurlijk.

Heb je je al eens verdiept in cbd olie, wellicht is dat wat voor je.

In ieder geval succes met de behandeling met de chemo en wie weet helpt dat ook een beetje voor je dan.

Groeten, Evard

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 10:30

Dat is goed waardeloos Robert. Maar ik begrijp heel goed dat je de chemo gaat doen. Chemobehandelingen zijn heel verschillend en de reactie die je erop kunt hebben ook. In het beste geval knap je er zelfs van op omdat het de kanker terugdringt. Dat hoop ik voor je.

Sterkte,

Hanneke

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 11:10

Vreselijk Robert!

Het leek een hele tijd lang zo goed te gaan... brrr, het monster kanker slaat weer toe. Ik snap heel goed dat je de chemo toch aandurft en hoop van ganser harte dat het wat voor je doet ook al voel je je fysiek een heel stuk minder dan de vorige keer. Gelukkig weten we dat dat niet altijd alles zegt..

Veel sterkte!
Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 13:12

Dat is een slecht bericht, Robas, ik schrok ervan. Zo te lezen heb je in samenspraak met je behandelaars er diepgaand over kunnen praten. Dan moet je nu die rotte chemo zijn werk maar laten doen. Ik wens je sterkte Robas.

Tom

Laatst bewerkt: 23/02/2022 - 15:40

Ik kan enkel zeggen veel sterkte voor jou en je vrouw. Je wilt nog geen afscheid nemen.
De keuze is eigenlijk geen keuze. Ik wens jullie veel extra tijd met goede kwaliteit van leven.

Laatst bewerkt: 24/02/2022 - 19:36

Heel veel sterkte Robert, moedig hoor! ik hoop zo voor je dat het chemo traject je zal gaan 'meevallen' en dat die nu eindelijk de kanker aan gaat pakken. Raar toch, dat bij de ene in een soortgelijke situatie de kuren/pillen zo goed en langere tijd aanslaan en bij de ander niet. Je kunt er geen pijl op trekken. 

knuffel......

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 21:06