Voortgang Chemotherapie

Voortgang Chemotherapie 

Zoals eerder beschreven ben ik dus 23 Februari direct begonnen met de Chemo. Dit is de 'trage' variant en een milder broertje van wat ik 3 jaar geleden heb gehad. Dit houdt in dat mocht deze niet aanslaan dan kunnen we altijd nog overstappen naar de variant die ik 3 jaar geleden heb gehad.

So far so good.  De eerste keer werd het het afgesproken uur wat er voor stond, niets aan de hand dus. Alles ging goed alleen maar wat moe, maar geen verdere lichamelijke en geestelijke ongemakken. Iedereen tevreden.

Waardes zijn allemaal goed, wat moet stijgen stijgt en wat moet dalen daalt. PSA is weer van 141 naar 82 en mijn suiker van 10.8 naar 8.2 en dan mijn bloedplaatjes van 85 naar 100, waar die laatste eerst te laag waren. Wat in positieve zin opvalt is dat ik weinig  tot geen pijn heb. Ik heb er Oramorph voor zonodig maar gebruik het zelden.

3 weken later, een totaal ander verhaal. Eerst een dag vantevoren bloedprikken, bleken mijn bloedplaatjes te laag, moeten om Chemotherapie te krijgen minimaal 100 te zijn, ik had een waarde van 85, volgende dag, op de dag van de Therapie zelf nogmaals bloedprikken in het Ziekenhuis, daar bleken ze precies 100 te zijn, dus overleg met dienstdoend arts of de Chemo alsnog door mocht gaan. Na spoedberaad kreeg ik groen licht. Anders was ik voor Jan met de korte achternaam gekomen. Dus alsnog aangesloten op de zakken Chemo en botversterker en uitzitten maar met mijn telefoon en leesboekje. 

Nergens op voorbereid dan dat uur, bleken het 3 uren te worden voordat de Chemo doorgelopen was. Hoezo trage variant 😊? Er was ook nog afgesproken met de Oncoloogverpleegkundige en de Oncologe dat er een botversterker mee zou lopen door het infuus, maar dat was niet de oorzaak van de vertraging 🤣😂.

Mijn afspraak was om 11.00 uur, ik was er 09.30 vanwege taxivervoer, ik was al om 08.30 van huis opgehaald en was over 14.00 uur klaar en mijn taxi kon pas rond 15.00 uur komen en ik was dus rond 16.00 thuis. Dut was dus gewoon een volledige dag werken als je nog werk gehad zou hebben. Ik was kapot en ben na alles besproken te hebben met mijn vrouw, op mijn bed gaan liggen en als een blok in slaap gevallen tot 21.00 uur. 💤💤💤

Nu zijn er dagen bij dat ik veel slaap of slaperig ben en ik kan zomaar voor de televisie in slaap vallen. Toch wel een bijwerking van de Chemo vrees ik. Ook veel moe en kortademig en af en toe zomaar langdurig duizelig.

Zo zijn mijn vrouw en ik elkaars mantelzorgers en hebben hulp van de kinderen bij dingen die nodig zijn.

Zo, dit was mijn beloofde update

Greetz Robert 👊👊👊

5 reacties

Wel fijn dat de psa weer daalt, dus de kanker krijgt op zijn lazerus. En nou maar hopen dat jij ook niet teveel op je lazerus krijgt.

Laatst bewerkt: 21/03/2022 - 20:32

Je hebt een kanker rakker onder de leden blijkt maar dat wist je al. Nu maar hopen dat al die rotzooi hem op de knieën krijgt. 

Sterkte Robas 

Laatst bewerkt: 22/03/2022 - 08:24

Dag Robert,

Steeds maar weer vallen en opstaan, daar kun je inderdaad behoorlijk moe van worden. Maar je bent er nog. Ik hoop dat de chemo aanslaat en weer een beetje kwaliteit van leven toevoegt. ‘t Blijft sukkelen. Maar ‘t is ook niet niks waar jij (en je vrouw) mee te dealen hebt. Moedig dat je jouw belevenissen met ons wilt delen. Heel veel sterkte.

Groet,

René 

Laatst bewerkt: 22/03/2022 - 09:26

Mooi dat het gif zijn werk in ieder geval doet. Hopelijk komen je waardes steeds weer goed op pijl voor de volgende lading... en ja, blijft hard werken he, zo'n dag chemo en wat er omheen zit.....

 

Laatst bewerkt: 23/03/2022 - 21:10

Hopelijk blijft mijn lichaam het volhouden, al dat gif. En ja het is hard werken die Chemo, maar niet  alleen de dag zelf ook de dagen eromheen en vooral die erna.

Rare bijverschijnselen van de Chemo, veel niesen, bij hoesten blijft er een klein restantje slijm in mijn keel hangen, zomaar duizelig, misselijk en ondanks medicatie hiervoor toch braken. Agressief spul die Chemo. 3 jaar geleden totaal nergens last van gehad, ben ik er zo op mijn sloffen doorheen gewandeld, en nu een hoop rare dingen die ik niet (her)ken.

 

Laatst bewerkt: 24/03/2022 - 15:50