Quotes ambassadeurs

Onze ambassadeurs leveren een zeer waardevolle bijdrage aan ons platform, waarvoor we ze heel dankbaar zijn. Hun foto’s kom je tegen op diverse plekken op de website. In actie, terwijl ze kanker.nl bekijken op hun laptop, tablet of mobiel.

Met de foto’s en verhalen van onze ambassadeurs geven we de diverse gebruikers van kanker.nl een gezicht. We hopen zo andere patiënten en naasten te inspireren. 

Dit zijn de ambassadeurs van kanker.nl:
Deze teksten zijn opgesteld in september 2022, hun situatie kan inmiddels zijn veranderd.

Adri

Gebruikersnaam: Thalassa
Adri (67) kreeg in 2017 te horen dat ze baarmoederkanker had en nog maar een jaar te leven. Gelukkig is dat niet uitgekomen. Op kanker.nl blogt ze regelmatig over wat ze meemaakt.

“Het fijne aan kanker.nl is dat er altijd iemand is die precies weet wat je doormaakt.”

Lees het verhaal van Adri

Berit

Gebruikersnaam: Berit
Berit (50) heeft borstkanker en kreeg het afgelopen jaar diverse behan­de­lingen. Als moeder is ze zich enorm bewust van de impact die kanker op haar kinderen heeft. Ze betrekt ze zoveel mogelijk bij het proces. Hoe bijzonder dat we haar samen op de foto hebben gezet met dochter Mila (17).

“Mijn allereerste blog schreef ik op kanker.nl. Ik vond het bijzonder dat lotgenoten zo meelevend reageerden. Het contact met lotgenoten ervaar ik als hartverwarmend.”

Lees het verhaal van Berit

Cecilia

Gebruikersnaam: Cecilia37
Cecilia (40) kreeg in 2019 baarmoeder­halskanker. Door chemo’s en een operatie is ze nu kankervrij. Haar gezin is voor haar het allerbe­langrijkste en … afgelopen juni is ze getrouwd met haar grote liefde.

“Wat ik fijn vind aan kanker.nl is dat je veel informatie kan vinden die toegankelijk en betrouwbaar is. Daarnaast vind ik het van enorme toegevoegde waarde dat je vragen aan een arts kunt stellen.”

Lees het verhaal van Cecilia

Giel

Gebruikersnaam: Giliamfelix
Giel (75) kreeg 31 jaar geleden een oogmelanoom en zou blind worden. Dat is gelukkig nog niet gebeurd. Hij kwam zelfs op de motor naar onze fotoshoot en maakt graag nog lange trips.

“Op vrijwel elke vraag die ik heb, heeft kanker.nl het antwoord. Of het nou gaat om de kankersoort, de onderzoeken of de behandelingen.”

Lees het verhaal van Giel

John

Gebruikersnaam: John0072009
John (65) is bestraald aan een plaveiselcelcarcinoom op de stembanden. Hierdoor is zijn strottenhoofd uiteindelijk verwijderd en heeft hij een tracheostoma. Op kanker.nl deelt hij zijn ervaringen over het leven met een tracheostoma.

“Kanker.nl is laagdrempelig en biedt een klankbord. Dankzij mijn blogs heb ik vrienden gevonden waarmee ik lief en leed kan delen. Dag en nacht.”

Lees het verhaal van John

Lenneke

Gebruikersnaam: HeleentjeM
Lenneke (65) leeft al bijna 8 jaar met ongeneeslijke eierstokkanker. Ze is nauw betrokken bij de community van kanker.nl, waar ze veel steun en herkenning krijgt. Ze staat tevens samen met haar man Cees op de foto. Ook hij is behandeld voor kanker.

“Kanker.nl is voor mij een ongelooflijk belangrijke community geworden. Bijna iedere dag ben ik er wel even te vinden.”

Lees het verhaal van Lenneke

Leontien

Gebruikersnaam: Leontien86
Leontien (36) is genezen van baarmoederhalskanker. Ze is al ruim 4 jaar ambassadeur voor kanker.nl en helpt graag jonge lotgenoten met haar ervaringen.

“Op kanker.nl vond ik de herkenning die ik zocht. Ik had veel aan de ervaringen van andere jonge patiënten en help anderen ook graag met de mijne. Ook nu ik genezen ben, wil ik lotgenoten graag helpen en steunen.”

Lees het verhaal van Leontien

Renate

Gebruikersnaam: Spijkervrouw
Renate (54) had onlangs een recidief voor haar eierstokkanker en moest weer chemokuren ondergaan. Dat weerhield haar er niet van om op de foto te gaan. Kijk haar stralen.

“Door op kanker.nl verhalen te lezen van andere vrouwen met eierstokkanker voel ik me gesteund; ook zij maken mee wat ik meemaak. Ik leer van wat ze beschrijven en herken mezelf erin.”

Lees het verhaal van Renate

Stel je vraag!

Heb je vragen voor de ambassadeurs? Ze zijn er voor je! Ontmoet ze in de community via hun profiel (zie link in hun verhaal).