Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar immunotherapie

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar immunotherapie. Een deel van deze wetenschappelijke onderzoeken gebeurt bij patiënten. Dit gebeurt in trials.

Misschien kun je meedoen aan een van deze onderzoeken en immunotherapie krijgen in een trial. Je kunt dit aan je arts vragen of bekijken in het trialoverzicht op kanker.nl. In dit overzicht zie je welke trials er voor een kankersoort zijn. 

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Ben je op zoek naar een nieuwe behandeling voor kanker? Of heeft de arts gevraagd om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek? Dan kun je overwegen om mee te doen met een trial. Hierin wordt een nieuwe behandeling onderzocht.

Artsen en wetenschappers zijn steeds op zoek naar nieuwe en betere behandelingen voor kanker. Ze willen hiermee de overlevingskansen, overlevingsduur of de kwaliteit van leven verbeteren. Medisch-wetenschappelijk onderzoek is daarvoor de basis. Met een trial kunnen ze aantonen of de nieuwe behandeling beter is dan de huidige behandeling.

Trial

In het ziekenhuis wordt op verschillende manieren over trials gesproken. Andere termen zijn: medisch-wetenschappelijk onderzoek, klinische studie of experimentele behandeling. Met al deze termen wordt bedoeld: een mogelijk nieuwe behandeling waarvan artsen de werking en resultaten onderzoeken bij patiënten.

Colofon

Met medewerking van:

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: november 2018