Over de community

Onder de naam ‘Ervaringen van anderen’ vind je de community van kanker.nl. Hier kun je ervaringen uitwisselen met andere mensen. De community bestaat uit 3 onderdelen:

Icoon gesprekken

 

  Gespreksgroepen 

 

In gespreksgroepen kun je berichten schrijven en lezen. Een deel van de gesprekken kun je alleen lezen als je deelnemer bent van kanker.nl. Ook om te reageren moet je deelnemer zijn. Deelnemer zijn betekent dat je een account hebt op kanker.nl.

icoon Blogs

 

 Blogs 

 

In blogs kun je berichten schrijven en lezen. Net als bij de gesprekken geldt dat je een deel van de blogs alleen kunt lezen als je deelnemer bent van kanker.nl. Ook om te reageren moet je deelnemer zijn.

icoon Personen

 

 Lotgenotenzoeker

 

Via de Lotgenotenzoeker kun je op zoek gaan naar mensen die in eenzelfde situatie zitten als jij. Maar bijvoorbeeld ook naar mensen die alweer een stapje verder zijn dan jij. 
 

Waarom zijn sommige blogs en gesprekken niet openbaar?

Een blog of gesprek is standaard niet openbaar. Dat betekent dat alleen deelnemers (ingelogd) je blogs of gesprekken kunnen lezen. Je kunt er ook voor kiezen, als je een blog of gesprek start, hem openbaar te maken voor iedereen. De reacties op deze blogs en gesprekken zijn dan ook openbaar. 

Om te reageren op een openbaar blog moet je ingelogd zijn als deelnemer. Je krijgt vooraf een melding dat je reactie openbaar is. 

Hoe word ik deelnemer van kanker.nl?

Om deelnemer te worden, heb je een account nodig. Je kunt dan een profiel aanmaken. Daarin kun je bijvoorbeeld aangeven met welke kankersoort en welke gevolgen jij te maken hebt. Zo kun je makkelijker ervaringen uitwisselen met mensen die in een zelfde situatie zitten als jij en kunnen wij je beter passende suggesties doen. 

Wat is het voordeel van een account op kanker.nl? 

  • Je krijgt suggesties van gesprekken die voor jou interessant zijn
  • Je kunt blogs plaatsen, blogs volgen en blogs lezen
  • Je kunt gesprekken starten, volgen en lezen
  • Je kunt andere mensen ontmoeten die hetzelfde meemaken als jij
  • Je kunt met ons meedenken en deelnemen aan ons panel
  • Je kunt artikelen opslaan

Wat gebeurt er met mijn gegevens


Wat kunnen anderen zien?

Je profiel is altijd alleen voor deelnemers te zien. Bij het starten van een blog of een gesprek kun je kiezen of je dat openbaar maakt, of alleen zichtbaar voor andere deelnemers. Een openbaar blog of gesprek is te lezen voor mensen die geen account hebben.

Wat doet kanker.nl met mijn gegevens? 

Kanker.nl vindt het belangrijk dat je gegevens veilig zijn. We geven je gegevens of mailadres nooit aan anderen. De gegevens die we opslaan gebruiken we alleen om de website te verbeteren.

Lees meer details in de volgende documenten:  

Hoe worden de gespreksgroepen beheerd?


Wat doet een moderator

Elke gespreksgroep heeft minstens 2 moderatoren. De moderatoren zijn ervaringsdeskundigen. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen en suggesties van deelnemers. Moderatoren zorgen voor een plezierige sfeer in de groepen. We vinden het belangrijk dat je je veilig voelt in onze community. Wil je ook moderator worden? 

Wat is een communitymanager

Judith en Parastou, de communitymanagers van kanker.nl, trekken nauw op met de moderatoren. Zo geven ze nieuwe moderatoren trainingen en organiseren ze moderatorendagen. Je kunt altijd met hen overleggen. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of tips om de community te verbeteren. Neem contact op via communitymanager@kanker.nl. Voor de hele community gelden deze huisregels.

icoon Ervaringen van anderen