Privacyregeling

Jouw privacy en veiligheid op kanker.nl

We vinden de privacy en veiligheid van jouw gegevens erg belangrijk. Daarom hanteren we de volgende uitgangspunten:

  • we gebruiken jouw gegevens alleen om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en de (informatie op de) website te verbeteren
  • we geven jouw e-mailadres of andere persoonlijke informatie nooit aan derden
  • we gebruiken jouw e-mailadres niet voor commerciële doeleinden

Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen omtrent privacy. Daarnaast beveiligen we door technische en organisatorische maatregelen jouw persoonsgegevens zo goed als mogelijk tegen verlies of ongewenste verwerking door derden.

Hieronder leggen we kort uit hoe jouw privacy geregeld is op kanker.nl.

Wat voor gegevens verzamelen we?

Wanneer je kanker.nl gebruikt, vertrouw je ons jouw gegevens toe. Graag leggen wij uit wat we precies verzamelen en waarom.

Hier volgen de belangrijkste typen gegevens die we verzamelen:

Gegevens om een account te maken op kanker.nl

Wanneer je je registreert als deelnemer, bewaren we deze basisgegevens:

  • gebruikersnaam
  • e-mailadres
  • wachtwoord

Gegevens in jouw profiel (nadat je een account hebt aangemaakt)

Je kunt je profiel aanvullen met informatie over je relatie tot kanker, de voor jou relevante kankersoort, diagnose, de onderzoeken en behandelingen die je hebt gehad, de gevolgen die je ervaart, etc. Hoe vollediger jouw  profiel, hoe beter we je voor jou relevante artikelen en gespreksgroepen kunnen aanbieden. En hoe beter je personen kunt vinden die in dezelfde situatie zitten als jij.

Gegevens over zoekgedrag en over het gebruik van kanker.nl

We verzamelen gegevens over hoe je de website en informatie erop gebruikt en hoe je hiernaar zoekt. Hiervoor maken we gebruik van cookies of IP-adressen.  
We gebruiken dit soort gegevens om een beter beeld te krijgen van het gebruik van de website. En om onze dienstverlening te verbeteren. We kunnen met deze gegevens geen individuele bezoekers en deelnemers identificeren.

Waarvoor gebruiken we deze gegevens?

We gebruiken de verzamelde gegevens voor:

  • toegangscontrole tot de website
  • verbetering en monitoren van de veiligheid van de website

Maar ook om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, door:

  • je informatie op maat aan te bieden (suggesties)
  • je eenvoudig (door) andere deelnemers te laten vinden die in dezelfde situatie zitten als jij, via de Personenpagina  
  • je op de hoogte te brengen van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken (trials), als je hebt aangegeven daar interesse in te hebben
  • je te informeren over nieuws, nieuwe onderwerpen, functionaliteiten of activiteiten op de website, als  je hebt aangegeven daar interesse in te hebben
  • je uit te nodigen voor onderzoek, bijeenkomsten, activiteiten en vrijwilligerswerk, als je hebt aangegeven daar interesse in te hebben

We gebruiken je gegevens en die van anderen verder om:

  • anonieme gebruiksstatistieken samen te stellen
  • zoek- en surfgedrag te analyseren
  • de website en de informatie op de website te  verbeteren

Tot slot verstrekken we samengevoegde en geanonimiseerde gezondheidsgegevens aan instanties die wetenschappelijk onderzoek doen of bezig zijn met statistiek. Deze gezondheidsgegevens zijn niet te herleiden naar deelnemers. Deze organisaties kunnen met deze informatie dus geen individuele bezoekers of deelnemers identificeren.

Hoe kun je zelf jouw privacy beheren op kanker.nl?

Je beslist zelf welke  gegevens je deelt op en met kanker.nl.

Je profiel

Je beslist zelf welke gegevens je invult in jouw profiel. De gegevens die je invult zijn alleen te zien voor andere (ingelogde) deelnemers. Voor je privacy adviseren we je om bij je aanmelding een anonieme gebruikersnaam te kiezen.

Deelname aan gespreksgroepen

Op kanker.nl zijn gespreksgroepen. Deelnemers kunnen er vragen stellen, ervaringen en informatie delen en met elkaar in discussie gaan. Plaats je een bericht of reactie in een openbaar gesprek, dan zijn jouw berichten in dit gesprek voor iedereen zichtbaar, dus ook voor zoekmachines. Plaats je een bericht of reactie in een niet-openbaar gesprek, dan zijn jouw berichten in dit gesprek alleen zichtbaar voor deelnemers, dus niet voor zoekmachines. Let op: de titel van je bericht is wel zichtbaar voor iedereen.

Een blog plaatsen

Het is mogelijk om op kanker.nl een blog te starten en 1 of meer blogberichten te plaatsen. Kies je voor een ‘openbaar’ blog, dan kan iedereen de blogs lezen, ook zoekmachines. 
Kies je voor een ‘niet-openbaar’ blog, dan is de blog alleen voor andere deelnemers te lezen.

Hoe lang blijven mijn gegevens bewaard?

We bewaren je gegevens zo lang als nodig is om je van dienst te kunnen zijn. Als je langer dan 13 maanden niet meer ingelogd hebt op kanker.nl, zetten we je account op inactief. Je gegevens zijn dan niet meer zichtbaar op kanker.nl. Je krijgt dan 12 maanden de tijd om je account te reactiveren door in te loggen. Doe je dat niet, dan verwijderen we je account.

Hoe kan ik mijn gegevens verwijderen?

Als je je account wilt verwijderen, kun je contact met ons opnemen. Daarmee worden al je persoonlijke gegevens verwijderd, inclusief je blog en blogberichten. Berichten in de discussiegroepen, berichten aan andere deelnemers en je reacties bij blogberichten van anderen blijven wel staan, evenals je gebruikersnaam.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je kunt je toestemming om de door jou verstrekte gegevens te gebruiken altijd weer intrekken. Dat kan door de informatie in je profiel te wijzigen of te verwijderen. Je kunt ons ook een verzoek sturen om eerder verleende toestemming in te trekken. Dat kan via info@kanker.nl.

Hoe kan ik mijn gegevens opvragen?

Je hebt het recht om een overzicht te krijgen van je gegevens, bijvoorbeeld als je deze voor een andere website wil gebruiken. Hiervoor, en voor overige vragen over inzage, correctie, verwijdering en het meenemen van jouw persoonsgegevens kun je te alle tijden contact met ons opnemen via info@kanker.nl.

Hoe kan ik mijn gegevens overdragen?

Je hebt het recht om je persoonlijke gegevens op te vragen om deze aan bijvoorbeeld een andere website over te dragen. Ook heb  je het recht kanker.nl te vragen dit rechtstreeks voor jou te doen. Dat kan via info@kanker.nl. 

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden waar kanker.nl naar verwijst. We controleren, voor zover mogelijk, de kwaliteit en veiligheid van deze sites, maar kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Deze privacyverklaring kan worden gewijzigd. Wij adviseren je regelmatig deze privacyverklaring na te lezen op eventuele wijzigingen.

De laatste aanpassing heeft plaatsgevonden op 13 september 2018.

Meer informatie en klachtmogelijkheid

Lees hier ons cookiebeleid.

Mocht je meer informatie willen, of een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Neem dan contact met ons op via info@kanker.nl.

Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Functionaris Gegevensbescherming voor kanker.nl is mevrouw L. Eijpe, jurist bij Scope Advocaten; Willemsparkweg 84hs, 1071 HL Amsterdam. Zij is bereikbaar via privacy@kanker.nl of tel.: +31 (0)20 2159 880