Kom je in (een van) onze panels?

Kanker.nl heeft een maatschappelijk en een wetenschappelijk panel. Als je in het panel zit, kun je af en toe benaderd worden om mee te doen aan onderzoeken. 

Maatschappelijk panel

Bij het maatschappelijk panel kunnen dit onderzoeken zijn van partners van kanker.nl of kanker.nl zelf. Deze onderzoeken zijn bedoeld om de positie van (ex-)patiënten te verbeteren of om kanker.nl beter te maken. 

Wetenschappelijk panel

Bij het wetenschappelijk panel gaat het om wetenschappelijk onderzoek door universiteiten. De onderzoeken zijn wetenschappelijke onderzoeken naar het leven met kanker. Dus geen medische onderzoeken of trials.

Meld je aan voor ons panel

Om mee te doen met ons panel, heb je een account nodig op kanker.nl. Maak een account aan als je er nog geen hebt.

In je account kun je onder voorkeuren aangeven dat je openstaat voor deelname aan onderzoek. Vink het vakje ‘maatschappelijk onderzoek’ en/of ‘wetenschappelijk onderzoek’ aan en klik op opslaan.

Hoe werkt het?

Meestal krijg je via de e-mail een digitale vragenlijst die je moet invullen. Als de resultaten van het onderzoek bekend zijn, krijg je die via de e-mail toegestuurd.

Hoe selecteren we de onderzoeken? 

Kanker.nl krijgt veel aanvragen van onderzoekers die onze deelnemers willen benaderen. We zeggen daar alleen ‘ja’ op als het onderzoek voldoet aan onze criteria. Om te beoordelen of dat het geval is, werken wij nauw samen met onze partner IKNL. We kijken onder andere naar het doel van het onderzoek: komt het bijvoorbeeld ten goede aan (ex-)kankerpatiënten of naasten? Ook het niveau van het onderzoek speelt mee in ons besluit.

Bekijk het overzicht van onderzoeken waarvoor het panel van kanker.nl eerder benaderd is.

Waarom meedoen?

Door via onze panels mee te doen aan onderzoeken, help je mee de kennis over kanker te vergroten of de positie van (ex-)patiënten en naasten te verbeteren. Ook help je kanker.nl te verbeteren. Wij proberen je alleen uit te nodigen als het onderwerp van het onderzoek aansluit bij jouw situatie.

Privacy

We vinden jouw privacy heel belangrijk. Daarom houden we ons aan de volgende regels:

  • Alleen daartoe bevoegde medewerkers van kanker.nl kunnen een uitnodiging versturen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek.
  • We zorgen ervoor dat de gegevens die de onderzoekers van ons krijgen niet herleidbaar zijn tot individuele personen. 
  • We verstrekken e-mailadressen nooit aan derden.